Мідії в томатному соусі: рецепт.
(кількість порцій: 3).
-Мідії в мушлях – 1 кг.
- Масло вершкове – 2 ст.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики;.
- Помідор – 700 гр.
- Вино біле сухе – 1/2 склянки;.
- Зелень петрушки, кропу;.
- Сіль;.
- Перець чорний.
Рецепт приготування мідій в томатному соусі:.
1) Мідії залити водою на годину, потім добре вимити з щіткою.
Видалити бороду, якщо є.
2) Помідори опустити в киплячу воду.
Зняти шкуру і розрізати на половинки.
3) Розтопити в сотейнику 2 столові ложки вершкового масла.
Додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до прозорості.
Додати дрібно нарізаний часник.
Обсмажити 1 хвилину і додати помідори.
Перемішати і тушкувати без кришки на середньому вогні хвилин 10-12.
3) Після цього влити вино, поперчити і тушкувати на середньому вогні ще 2-3 хвилини.
Додати нарізану зелень петрушки, перемішати.
4) Відразу додати мідії.
Перемішати, накрити кришкою і тушкувати поки всі мідії не розкриються.
Ектор додає, якщо якісь мідії не розкриваються зовсім, то їх необхідно викинути.
5) Подавати з підсмаженими на олії шматками багета.
¡Que aproveche, chicos! ("Удачі, друзі", – переклад з іспанської).