Як приготувати мідії в томатному соусі: смачний рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

main image main image

Як приготувати мідії в томатному соусі: смачний рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Мідії в томатному соусі: рецепт Інгредієнти: (кількість порцій: 3).

-Мідії в мушлях – 1 кг. - Масло вершкове – 2 ст.

ложки; - Цибуля ріпчаста – 2 шт. - Часник – 3 зубчики; - Помідор – 700 гр. - Вино біле сухе – 1/2 склянки; - Зелень петрушки, кропу; - Сіль; - Перець чорний.

Рецепт приготування мідій в томатному соусі:.

1) Мідії залити водою на годину, потім добре вимити з щіткою.

Видалити бороду, якщо є.

2) Помідори опустити в киплячу воду.

Зняти шкуру і розрізати на половинки.

3) Розтопити в сотейнику 2 столові ложки вершкового масла.

Додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до прозорості.

Додати дрібно нарізаний часник.

Обсмажити 1 хвилину і додати помідори.

Посолити.

Перемішати і тушкувати без кришки на середньому вогні хвилин 10-12.

3) Після цього влити вино, поперчити і тушкувати на середньому вогні ще 2-3 хвилини.

Додати нарізану зелень петрушки, перемішати.

4) Відразу додати мідії.

Перемішати, накрити кришкою і тушкувати поки всі мідії не розкриються.

Ектор додає, якщо якісь мідії не розкриваються зовсім, то їх необхідно викинути.

5) Подавати з підсмаженими на олії шматками багета.

¡Que aproveche, chicos! ("Удачі, друзі", – переклад з іспанської).