Названо ТОП-3 областей, де фермерам не цікаві дотації
Названо ТОП-3 областей, де фермерам не цікаві дотації

Названо ТОП-3 областей, де фермерам не цікаві дотації

Про це йшлося під час skype-конференції щодо стану реалізації програми «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств», йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

У липні планується виплата коштів на суму 62,9 млн грн 1 307 фермерським господарствам (ФГ) за такими напрямами: часткова компенсація техніки та обладнання — 46,1 млн грн, 864 отримувачі; субсидія на 1 га новоствореним ФГ — 2,4 млн грн, 41 отримувач; субсидія на 1 га для ФГ, крім новостворених — 10,5 млн грн, 345 отримувачів, здешевлення кредитів — 3,7 млн грн, 41 отримувач; компенсація дорадчих послуг — 142 тис.

грн, 16 отримувачів.

Також за попередніми реєстрами, які надходять від уповноважених банків та Укрдержфонду, за червень 1 337 фермерським господарствам планується виплата коштів на суму 45 млн грн.

«Найбільше заявок на отримання державної підтримки надійшло з Волинської області — 250, з яких 28 — від молодих фермерів до 35 років.

Найменша кількість заявок надійшла від Дніпропетровської (4), Чернігівської (5) та Київської (12) областей, представникам яких на зустрічі було доручено посилити інформування фермерів щодо держпідтримки», — йдеться у повідомленні Мінагропроду.

Щодо бюджетної програми «Надання кредитів фермерським господарствам», яка реалізується через Укрдержфонд, то рішенням комісії з питань надання фінансової підтримки затверджено заявки 136 фермерських господарств, яким буде перераховано 46,7 млн грн компенсації.

Наступні засідання комісії плануються з 24 липня поточного року.

Окрім того, було зазначено, що з 1 січня 2020 року набирає чинності постанова КМУ про надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб — членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Зокрема, фінансова підтримка надаватиметься зареєстрованим сімейним фермерським господарством, які входять до 4-ї групи платників податків.

«Відповідний законопроект щодо додаткової фінансової підтримки сімейним фермерським господарствам було прийнято минулого року.

Разом з фермерами і усіма зацікавленими відомствами ми вже напрацювали найоптимальніший механізм його впровадження, що дозволить з 1 січня 2020 року запустити цей напрям і надавати фермерам додаткові фінансові ресурси», — підкреслив заступник міністра Віктор Шеремета.

Источник материала
Поделиться сюжетом