У США завершились ходові випробування українського патрульного катера "Слов’янськ"
У США завершились ходові випробування українського патрульного катера "Слов’янськ"

У США завершились ходові випробування українського патрульного катера "Слов’янськ"

Нещодавній вихід у море з бухти Арундле (штат Меріленд, США)) став заключним етапом у заводських, швартових та ходових випробуваннях українського катера "Слов’янськ" (бортовий номер Р-191).

Про це 18 липня повідомило інформаційне агенство Міноборони Армія Inform.

Як зазначається, під час ходових випробувань на борту Р-191 були присутні українські екіпажі катерів типу "Айленд", які зараз проходять десятитижневий курс підготовки на базі Морського інституту технологій та аспірантури (MITAGS) місто Лінтікум.

"Для українських екіпажів це було перше знайомство з катерами безпосередньо в морі.

Вони мали змогу спостерігати за особливостями організації швартових робіт, проведенням маневрених та швидкісних випробувань «Айлендів».

Також українські моряки переконалися в ефективності нового встановленого обладнання та стабільній роботі головних систем", - йдеться у повідомленні.

Патрульний катер "Слов’янськ" наразі є основною платформою для підготовки українських військових моряків із двох екіпажів, допоки катер "Старобільськ" (Р-190) не завершить дообладнання та не пройде ходові випробування.

Зазначимо, що прибуття "Старобільська" та "Слов’янська" до України очікується восени цього року.

Як повідомлялося, заступник помічника державного секретаря Сполучених Штатів Америки Джордж Кент заявив, що два американські військові катери, передані Україні у вересні в Балтіморі, прибудуть у розпорядження Військово-морських сил ЗСУ у 2019 році.

Источник материала
Поделиться сюжетом