Волкер розкритикував роздачу російських паспортів жителям Донбасу
Волкер розкритикував роздачу російських паспортів жителям Донбасу

Волкер розкритикував роздачу російських паспортів жителям Донбасу

08:54, 19 липня 2019.

Політика.

Раніше президент РФ Володимир Путін спростив процедуру набуття російського громадянства для жителів всієї території Донецької і Луганської областей.

Курт Волкер: Росія повинна виконати свої Мінські зобов'язання / фото УНІАН.

Указ про спрощену видачу російських паспортів жителям Донецької і Луганської областей загрожує Мінському процесу.

Про це спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер написав на сторінці в Twitter.

"Росія повинна виконати свої Мінські зобов'язання.

Спрощення видачі російських паспортів громадянам України суперечить духу Мінських угод і ставить під загрозу заходи, спрямовані на забезпечення миру громадянам України", - написав Волкер.

Russia needs to fulfill its Minsk obligations.

Expediting Russian passports for Ukrainian citizens flies in the face in the spirit of the Minsk agreements and puts at risk efforts to bring peace to the citizens of Ukraine.

— Kurt Volker (@Spec.

Ukraine) July 18, 2019.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру набуття громадянства для всіх українців, а не тільки для тих, хто проживає на окупованих територіях Донбасу.

29 і 30 квітня в Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської і Донецької областей.

1 травня Путін підписав указ, яким спростив порядок отримання російського громадянства для окремих категорій громадян України.

Право на отримання громадянства РФ у спрощеному порядку, зокрема, отримали громадяни України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, а також особи без громадянства, які народилися і постійно проживали на території Криму і виїхали за межі півострова до 18 березня 2014 року, а також їхні діти, чоловіки (дружини) і батьки.

8 травня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про визнання незаконними російських паспортів, які видаватимуть жителям окупованих українських територій, перш за все Луганської і Донецької областей.

17 липня Путін спростив процедуру набуття російського громадянства для жителів всієї території Донецької і Луганської областей.

#Росія#паспорти Росії на Донбасі#Курт Волкер.

Источник материала
Поделиться сюжетом