У Зеленського розповіли про переговори з МВФ
У Зеленського розповіли про переговори з МВФ

У Зеленського розповіли про переговори з МВФ

Переговори про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом відновляться у вересні."Переговори про нову співпрацю з МВФ відновляться у вересні.

Будуть різні питання і пропозиції, щось будемо пропонувати ми зі свого боку, що ми хочемо виконати, зробити, що хочемо вписати до Меморандуму, щось будуть пропонувати вони.

На щось ми будемо погоджуватися, на щось будемо не погоджуватися, буде переговорний процес", - заявив представник президента України в Кабінеті міністрів Андрій Герус, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Герус висловив бажання, щоб питання ціни на газ для населення було "більш м'яко" відображене у Меморандумі, тому що це "вже питання не просто економічне, це питання політичне"."Думаю, ми це побачили у ході цих виборів", - зазначив він.

Для цього з українського боку "має бути ініціатива щодо антикорупційних реформ"."Щоб ми самі це писали, щоб нас не потрібно було примушувати це робити, ми самі взяли на себе зобов'язання це зробити і швидко це зробили", - зазначив представник президента України.

Раніше Герус заявляв, що місія МВФ може прибути в Україну у серпні.

Місія МВФ працювала в Україні у травні 2019 р., проте поїхала без рекомендацій щодо виділення чергового траншу.

Глава місії МВФ заявив про її готовність повернутися до Києва після парламентських виборів і формування нового уряду.

Источник материала
Поделиться сюжетом