В "Слузі народу" розповіли про їхнє бачення змін на медіа-ринку
В "Слузі народу" розповіли про їхнє бачення змін на медіа-ринку

В "Слузі народу" розповіли про їхнє бачення змін на медіа-ринку

20:15, 21 липня 2019.

Політика.

40.

Кандидати в депутати, зокрема, відзначають необхідність ухвалення змін до законодавства про аудіовізуальні послуги та до антимонопольного законодавства.

Гендиректор групи компаній 1+1 media, кандидат в народні депутати від "Слуги народу" Олександр Ткаченко / фото УНІАН.

В "Слузі народу" розповіли про їхнє бачення змін та реформ на медіа-ринку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час виступу у виборчому штабі партії в рамках панелі "Гуманітарна політика, молодь і спорт, культура, інформаційна політика" розповіли кандидати в народні депутати від "Слуги народу".

"Стосовно медіа, ми для себе визначили кілька законопроектів, навколо яких буде зосереджена робота.

В першу чергу, наші зобов'язання перед Європейським Союзом стосовно прийняття закону про аудіовізуальні послуги.

Це базовий закон, який стосується питань регулювання в цій сфері, і він стосується не тільки телебачення, але й усіх платформ, які на сьогоднішній момент існують в країні, а також регулювання їх з точки зору держави", - сказав генеральний директор групи компаній 1+1 media, кандидат в народні депутати від "Слуги народу" Олександр Ткаченко.

На його думку, дискусії будуть точитися довкола закону про підтримку кінематографії.

Він зазначив, незважаючи на те, що держава виділяє достатньо коштів на підтримку кіно, наразі неможливо оцінити чи ефективно витрачаються ці кошти.

"Ми також будемо говорити і про інші закони у інших сферах, які стосуються і молоді, і спорту", - додав Ткаченко.

Своєю чергою, директор ТОВ "Фокус Медіа", кандидат у народні депутати від "Слуги народу" Микита Потураєв, відповідаючи на питання щодо інформаційної політики в контексті окупованих територій, зазначив, що необхідно визначити, що "нам заважає туди доставляти теле- і радіосигнал в тих межах, в яких ми можемо це робити".

"Друге - це питання контентне.

Не варто сподіватись, що можемо виграти інформаційну війну лише інформаційним мовленням, яке, безперечно важливе, але цього недостатньо", - сказав він і додав, що необхідно передавати туди і просвітницький та розважальний контент.

Крім того, відповідаючи на питання, яких змін найближчим часом чекати на медіа-ринку, Потураєв, зокрема, висловив думку, що "концентрація інформаційних телемовників є небезпечною" як з точки зору самої концентрації, так і з точки зору контенту, який там транслюється.

"Ми маємо вносити зміни до законодавства, які дозволять як ефективно протидіяти надмірній концентрації тієї самої монополізації..

Треба вносити відповідні зміни до антимонопольного законодавства.

Можливо, ми зараз це обговорюємо, воно має також знайти відображення у цьому новому законі про надання аудіовізуальних послуг", - сказав Потураєв.

Своєю чергою, Ткаченко відзначив, що обговорювалася ідея того, аби на законодавчому рівні врегулювати, що "люди, які мають бізнес з країною-агресором, чи їхні партнери..

навряд чи б могли володіти загальнонаціональними засобами масової інформації, які ліцензуються".

Потураєв також відзначив, що в законодавстві має бути врегульоване питання щодо прозорості коштів, які надходять у медіа.

Крім того, він виступив за щорічні публічні аудити медіа та відзначив застарілість регуляторної системи у сфері медіа.

"Регулятор має бути реформований.

#Ткаченко#Слуга народу#медіапростір України.

Источник материала
Поделиться сюжетом