На траулері «Іван Голубець», який загорівся біля берегів Мавританії, загинуло двоє моряків
На траулері «Іван Голубець», який загорівся біля берегів Мавританії, загинуло двоє моряків

На траулері «Іван Голубець», який загорівся біля берегів Мавританії, загинуло двоє моряків

20:21, 22 липня 2019.

Світ.

«Іван Голубець» перебував у власності української державної компанії та оперувався латвійським бізнесменом українського походження.

На українському траулері «Іван Голубець», який загорівся біля берегів Мавританії, загинуло двоє моряків.

За його словами, згідно з оновленою інформацією, рибальське судно затонуло вночі 20 липня в океані на глибині 35 метрів, і вже є підтвердження про двох загиблих рибалок.

«Капітан судна - кримчанин Сергій Тимченко був у рейсі з українськими документами.

Також на борту були як мінімум три кадети з фейкового підконтрольного окупантам освітнього закладу - «Керченського державного морського технічного університету», - написав Бабін.

Він зазначає, що «незрозумілі маневри» судна перед катастрофою, відсутність на ньому розпізнавальних знаків (включаючи номер ІМО), вимкнена автоматична інформаційна система і «дивні дії» команди під час спроб порятунку судна дозволяють припустити, що в трюмах щось було ще, крім риби.

«Щось таке, що краще нікому не показувати», - зазначив Бабін.

Він нагадав, що «Іван Голубець» перебував у власності української державної компанії та оперувався латвійським бізнесменом українського походження.

Бабін припускає, що має місце експлуатація судна українськими чиновниками «за співробітництва» з підконтрольним росіянам навчальним закладом, Російським морським регістром.

«І - другий день в Україні, крім регіональних і спеціалізованих видань, майже повна інформаційна тиша щодо ситуації, за підсумками якої в цивілізованих країнах вже була б серія гучних відставок, арештів і обшуків у різних установах», - акцентує екс-представник президента України в АР Крим.

Як повідомляв УНІАН, 20 липня біля берегів Мавританії загорівся український океанський траулер «Іван Голубець», на борту якого на момент загоряння перебувало 90 осіб - громадяни України і Росії.

Пожежа почалася в машинному відділенні і швидко поширилася на палубу.

Через сильне задимлення капітан віддав команду залишити судно.

Людей евакуював інший траулер «Маршал Крилов».

Повідомлялося, що загинув один моторист і є постраждалі.

#моряки#пожежа на судні.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны