Moody’s підтвердило рейтинг "Ощадбанку" по депозитах
Moody’s підтвердило рейтинг "Ощадбанку" по депозитах

Moody’s підтвердило рейтинг "Ощадбанку" по депозитах

22 липня.

Рейтингове агентство Moody’s 20 липня підтвердило "Ощадбанку" рейтинг довгострокових депозитів в національній валюті (long-term local-currency deposit rating) на рівні "Caa1" та рейтинг довгострокових депозитів в іноземній валюті (long-term foreign-currency deposit rating) на рівні "Caa2".

Про це повідомили в прес-службі банку, передає УНН.

Як вказано, довгострокові рейтинги банку несуть стабільний прогноз, який показує стабільний прогноз суверенного рейтингу та очікування Moody’s щодо стабільної діяльності банку протягом наступних 12-18 місяців.

"Рейтинг базової оцінки кредитоспроможності (Baseline Credit Assessment) на рівні "Саа1" відображає взаємозалежність між показниками кредитоспроможності банку та суверенну, помірну доходність та високий рівень ліквідності банку.

Moody’s також очікує, що рівень капіталізації, ліквідність та дохідність банку залишатимуться стабільними протягом наступних 12-18 місяців", - йдеться в повідомленні.

Moody’s також вважає, що "Ощадбанк" має достатню ліквідність для покриття платежів за єврооблігаціями у 2019-20 років, оскільки терміни погашення його портфелю державних облігацій відповідають термінам погашення та валюті єврооблігацій, пом'якшуючи ризик рефінансування та валютні ризики, зазначили у банку.

"Комбінований показник ліквідності на рівні "Сaa1" є наслідком достатньої ліквідності "Ощадбанку", - додали у фінустанові.

Источник материала
Поделиться сюжетом