Понад пів мільярда гривень перерахували митники Донеччини до держбюджету у червні 2019 року

У червні від митників Донеччини до казни держави надійшло близько 543 млн гривень.

Разом з цим, протягом першого півріччя 2019 року Донецькою митницею ДФС у держбюджет перераховано понад 3,2 млрд гривень.

В розрізі основних податків найбільше надходжень отримано від адміністрування ПДВ, що складає більше 94% від загальної суми митних надходжень, або 3 млрд гривень.

Ввізне мито дорівнює майже 163 млн гривень.

Обсяг акцизного податку, сплаченого суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності при здійсненні митного оформлення підакцизних товарів, становить близько 15 млн гривень.

Номенклатура бюджетоутворюючих товарів є практично незмінною та базується на переліку сировинних товарів, які імпортують для власних виробничих потреб найбільші підприємства – виробники регіону.

Основним серед них є кам’яне вугілля - 43% від загальної суми митних платежів, сплачених до держбюджету, або понад 1,4 млрд гривень.

Також до п’ятірки лідерів входять:промислове обладнання та транспорт – 17,5% від загальної суми митних платежів, сплачених до держбюджету, або майже 570 млн грн;феросплави – 7,6%, або понад 246 млн грн;вогнетривкі матеріали та вироби – 5,3%, або 172 млн грн;вапняк – 4,9%, що складає більше 158 млн гривень.

Лібералізація митних формальностей при експорті товарів українського походження до європейської спільноти, імплементованих Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, передбачає пільгове оподаткування товарів, що ввозяться до Єврозони.

Такі пільги застосовуються при наявності у українського експортера документів про походження товарів, передбачених Угодою, одним з яких є сертифікат з перевезення товару форми EUR.1, що видається митними органами України.

Впродовж січня – червня 2019 року в Донецькій митниці ДФС видано 1 306 таких сертифікатів.

Найбільша їх кількість видана на товари, які експортовані до наступних країн ЄС: Польща, Румунія, Німеччина, Італія, Словенія та Болгарія.

Источник материала
Поделиться сюжетом