"Вона мене не цінує": на що скаржаться одружені чоловіки
"Вона мене не цінує": на що скаржаться одружені чоловіки

"Вона мене не цінує": на що скаржаться одружені чоловіки

Які проблеми сімейного життя найбільше дратують чоловіків? На що вони скаржаться і які претензії пред'являють до своїх дружин і подруг?"Вона думає, що я телепат""Ну от чому вона вважає, що кожну секунду я повинен знати, що вона відчуває і чого їй хочеться? А якщо раптом я не знаю, значить, я її не люблю і зовсім не розумію!"Ця скарга - одна з головних.

Вона будується на романтичному, але абсолютно помилковому припущенні, що люблячій людині не потрібно нічого пояснювати, вона все розуміє без слів.

Жінкам слід вчитися прямо говорити про те, що їм необхідно.

Втім, і чоловікам потрібно намагатися допомогти в цьому своїм партнеркам, всіляко схвалюючи і підтримуючи діалоги подібного роду."Невже це обов'язково обговорювати о першій ночі?""Я вже майже сплю, і раптом вона починає розмову про те, що нам час зробити ремонт.

Або про те, як її образила мама в телефонній розмові.

Ні, я все розумію, але хіба і їй важко зрозуміти, що мені вставати на роботу о пів на сьому ранку?" Здавалося б, дрібне непорозуміння, але чоловіки з образою розповідають про подібні випадки.

Жінка і справді може переживати ту чи іншу ситуацію як виключно важливу.

Важливу настільки, що вона не дає заснути, в цьому і причина таких неочікуваних нічних розмов.

Але чоловік сприймає подібні розмови, як неповагу до себе, байдужість до власної дружини втоми і потреби відпочити.

Психологи рекомендують партнерам вибрати час, який вони можуть безроздільно присвятити обговоренню проблем та переживань один одного.

Наприклад, 15-20 хвилин щодня після вечері.

Цього буде достатньо, щоб уникнути раптових нападів нічних обговорень.

І чоловікам доводиться підвищувати свою самооцінку на стороні.Проблема в тому, що жінкам дуже часто здається, що знаки уваги і захоплення можуть набриднути, розпестити їх мужів, і ті втратять інтерес до своїх дружин.

Насправді все відбувається навпаки: ніщо так не стимулює чоловіків, як відчуття того, що ними захоплюються."Вона підриває мій батьківський авторитет"Ще одна проблема, яка турбує чоловіків, пов'язана з вихованням дітей.

Безліч чоловіків скаржиться психотерапевтам, що їх дружини не тільки не підтримують їх педагогічні методи і рішення, але і відкрито їм протидіють.

Ситуація, коли суворий тато хоче покарати дитину за провину, а турботлива мама вимагає цього не робити, і справді типова.

І в ній немає нічого хорошого.

Чоловік відчуває, що дружина зазіхає на його батьківський авторитет.

Однак це ще не всі неприємні наслідки.

Дитина бачить, що між батьками немає згоди, починає грати на їхніх протиріччях.

Це шкодить не тільки подружнім відносинам, але в перспективі і самій дитині: у відсутності чітких сигналів про те, що добре, а що погано, вона може вирости особистістю з досить приблизними моральними установками.

Звичайно, чоловік і дружина можуть не збігатися у поглядах на виховання.

І рішення кожного з них можуть бути не ідеальними.

Але подружжю виключно важливо "домовитися на березі", разом обговорити і виробити загальну педагогічну лінію по відношенню до дитини, щоб у спілкуванні з нею завжди виступати "єдиним фронтом"."Секс її більше не цікавить"І з сексом не все так просто.

Прийнято вважати, що подружній секс стає надто звичним і одноманітним.

Але психологи стверджують: більшість чоловіків скаржаться зовсім не на якість сексуального життя в шлюбі, а насамперед на недостатню кількість сексуальних контактів.

І хоча у твердженні, що жінки рідше ініціюють сексуальну активність, ніж чоловіки, є частка істини, перекладати вирішення цієї проблеми тільки на жінок було б невірно.

Дослідження показують, що сексуальне життя більш активне в тих сім'ях, де чоловіки більше допомагають жінкам, беруть на себе певну частину домашніх обов'язків і турботи про дітей.

Спробуйте не тільки енергійніше допомагати один одному у повсякденному житті, але і більше казати про те, що зробило б вас щасливішими, в тому числі і в інтимній сфері."Наш шлюб втратив для неї будь-яку цінність""Діти, кар'єра, салони краси, зустрічі із подружками, батьки.

Потім ще пунктів п`ять, і тільки десь в кінці цього списку пріоритетів дружини опинюся я і наш з нею шлюб".

Щоб відновити це втрачене почуття важливості, єдності партнерів, психологи рекомендують влаштовувати побачення.

І не рідше одного разу на тиждень.

Це повинні бути вечора, вільні від турбот, веселі і щасливі - такі, якими і були ваші побачення до того, як ви вступили в шлюб і вас потроху почала затягувати рутина сімейного життя.

Причому на цих побаченнях не варто обговорювати якісь сімейні турботи: розмовам про них варто виділити окремий час.

В шлюбі часто настає момент, коли чоловік починає цінувати лише турботу, яку дружина дає йому і дітям, але перестає бачити в ній жінку.

Вона відчуває, що чоловікові вже не важливо, що у неї на душі, головне, що в родині підтримується звичний порядок речей.

Йому здається, він як і раніше любить дружину, але ставлення стає прагматичним.

Він цінує її не за те, що вона просто є в його житті, а за те, що вона для нього робить.

Було б несправедливим звинувачувати в цьому тільки чоловіків.

Жінки з часом теж забувають про якості, які одного разу полюбили в партнері, і починають розглядати союз як маленьку корпорацію з чітким статутом прав і обов'язків сторін.

Источник материала
Поделиться сюжетом