Україна перекрила не русло Дніпра, а технологічну споруду на своїй території, на що мала право - постпред президента в Криму
Україна перекрила не русло Дніпра, а технологічну споруду на своїй території, на що мала право - постпред президента в Криму

Україна перекрила не русло Дніпра, а технологічну споруду на своїй території, на що мала право - постпред президента в Криму

11:41, 13 серпня 2019.

Політика.

55.

Кориневич наголошує, що всі претензії держави-окупанта на дніпровську воду не мають будь-якого правового чи міжнародно-правового підґрунтя.

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич наголошує, що Україна перекрила не русло річки Дніпро, а технологічну споруду, розташовану на її території, на що мала повне право.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, коментуючи "чергове загострення уваги чиновників окупаційної влади РФ з приводу дніпровської води".

"Крим є територією України.

Крим не є територією РФ.

Тому РФ не може ставити у міждержавних відносинах питання, пов‘язані з Кримом.

Питання, пов‘язані з Кримом, може ставити лише держава-суверен, тобто Україна.

Річка Дніпро не тече по території Криму.

Україна перекрила не русло річки Дніпро, а перекрила технологічну споруду (канал), яка знаходиться на території України.

На це Україна має повне право", - наголосив він.

Крім того, Кориневич додав, що за всіма підрахунками, прісної води в Криму для потреб населення вистачає.

"В цілому, саме держава-окупант повинна відповідати за забезпечення окупованої території всіма необхідними ресурсами.

Тож усі претензії держави-окупанта на дніпровську воду не мають будь-якого правового чи міжнародно-правового підґрунтя", - підкреслив представник президента.

Як повідомляв УНІАН, 12 серпня постійний представник анексованого Криму при президенті Росії Георгій Мурадов заявив, що російська влада півострова має намір звернутися до керівництва Росії з проханням ініціювати переговорний процес з Україною щодо пропуску на півострів вод річки Дніпро.

Довідка УНІАН.

Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, який з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.

Після анексії Криму Росією в 2014 році, поставки води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел.

При цьому екологи звертають увагу на те, що регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.

Окупаційна влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.

#водопостачання#Окупанти в Криму#анексований Крим.

Источник материала
Поделиться сюжетом