МінТОТ прокоментувало затримання Гримчака
МінТОТ прокоментувало затримання Гримчака

МінТОТ прокоментувало затримання Гримчака

14 серпня.

Затримання заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака не стосується діяльності МінТОТ і не пов'язане з виконанням ним посадових обов'язків як заступника міністра.

Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку МінТОТ у Twitter.

Прес-служба міністерства також заявила, що згадуваний у повідомленнях про затримання Гримчака "помічник" не є працівником МінТОТ.

"Повідомлення в ЗМІ щодо затримання "помічника заступника міністра" також не є коректним, оскільки у штатному розписі Міністерства немає посади "помічник заступника міністра".

Згадана в ЗМІ особа не є працівником МТОТ", - стверджують у відомстві.

“15 серпня детективи НАБУ спільно з представниками Управління спеціальних розслідувань ГПУ та СБУ, за процесуального керівництва прокурорів відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії ГПУ викрили та затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, а також його помічника за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 ККУ (шахрайство)”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вказані особи нібито за здійснення ними впливу на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, вимагали від представника юридичної особи неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн дол.

“Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис.

вони були затримані “на гарячому”, — заявили в пресслужбі.

Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників НАБУ, СБУ та УСР ГПУ.

Источник материала
Поделиться сюжетом