Гримчак та його помічник вимагали хабар за вплив на рішення Мінкульту, - Луценко
Гримчак та його помічник вимагали хабар за вплив на рішення Мінкульту, - Луценко

Гримчак та його помічник вимагали хабар за вплив на рішення Мінкульту, - Луценко

14 серпня, 2019, 23:43.

.

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака затримали за те, що він і його помічник вимагали гроші за вплив на чиновників Мінкультури.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає РБК-Україна з посиланням на його Facebook.

"Так, це правда.

ГПУ і слідчі СБУ і НАБУ затримали за шахрайське заволодіння понад 1 млн дол мого колишнього помічника депутата Ю.

Гримчака", - написав Луценко.

Він додав, що проведення негласних слідчих (розшукових) дій виявило, що Гримчак та його помічник вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для ухвалення замовних рішень.

За даними НАБУ, 15 серпня детективи НАБУ спільно з представниками Управління спеціальних розслідувань ГПУ та СБУ, за процесуального керівництва прокурорів відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії ГПУ викрили та затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, а також його помічника за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 ККУ.

Вказані особи нібито за здійснення ними впливу на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, вимагали від представника юридичної особи неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн дол.

Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис.

США вони були затримані "на гарячому".

Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників НАБУ, СБУ та УСР ГПУ.

Пізно увечері, 14 серпня, дружина Юрія Гримчака Юлія повідомила, що у квартирі проводиться обшук ГПУ, а чоловіка начебто затримують.

Источник материала
Поделиться сюжетом