У САП оскаржили запобіжні заходи підозрюваних у справі "Роттердам+"
У САП оскаржили запобіжні заходи підозрюваних у справі "Роттердам+"

У САП оскаржили запобіжні заходи підозрюваних у справі "Роттердам+"

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) було подано апеляційні скарги на рішення Солом'янського районного суду про обрання запобіжного заходу підозрюваним у справі "Роттердам+".

Про це повідомляє пресс-служба САП.

Повідомляється, що апеляційна скарга про обрання запобіжного заходу була подана щодо колишнього начальника управління енергоринку НКРЭКУ Тараса Ревенко і чинного директора ДП "Оператор ринку" Володимира Євдокимова, який у період введення "Роттердам+" був членом НКРЭКУ.

Зокрема, директору держпідприємства суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення майже 2 млн гривень застави.

До іншого підозрюваного суд застосував запобіжний захід у вигляді застави в розмірі майже 2 млн гривень з покладанням певних процесуальних обов'язків.

"Не погоджуючись з зазначеними рішеннями суду, прокурорами САП оскаржено обрані запобіжного заходу до суду апеляційної інстанції.

В апеляційних скаргах прокурори відзначають необхідність обрання запобіжного заходу у відповідності з роллю кожного у вчиненні вказаного злочину, а також розміру завданої шкоди, а саме екс-начальника управління енергоринку НКРЭКУ у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн гривень і діючому директору ДП "Оператор ринку" - утримання під вартою з 50 млн гривень застави", - йдеться в повідомленні.

Раніше Солом'янський суд Києва дозволив вийти з-під варти під заставу 2 млн грн ще одному підозрюваному у "Роттердамі+" екс-члену НКРКЕП Володимиру Євдокімову.

Директор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що фігурантів справи "Роттердам+" можуть оголосити в розшук.

Источник материала
Поделиться сюжетом