Французи випустили водневий велосипед із запасом ходу 150 км
Французи випустили водневий велосипед із запасом ходу 150 км

Французи випустили водневий велосипед із запасом ходу 150 км

Французькі компанії розробили велосипед на водневих паливних елементах із запасом ходу 150 км.

Удосконалену версію Alter Bike вперше представленого у 2013 році випустив виробник паливних елементів Pragma спільно з конструктором велосипедів Cycleurope та розробником систем управління батарейного живлення Ventec, передає hightech.

Новий велосипед має літій-іонний акумулятор і паливний елемент, який заправляється за допомогою балона з газоподібним воднем.

Дволітровий балон на 200 бар, який був у першого Alter Bike і допомагав велосипедисту крутити педалі протягом приблизно 100 км, замінили на балон в 300 бар, підвищивши дальність пробігу до 150 км.

Інші характеристики велосипеда не змінилися — мотор, як і раніше, допомагає в розгоні до 25 км/год, а потужність все так само становить 250 В.

Середньостатистичний електровелосипед з акумулятором проїжджає без допомоги велосипедиста близько 50 км.

«Велосипеди на паливних елементах Alpha істотно перевершують байки на акумуляторах і по дальності, і по заправці, — заявив глава Pragma П'єр Форте.

— Тоді як батареям зазвичай потрібно кілька годин на те, щоб зарядитися, водневі балони можна заповнити всього за дві хвилини".

Однак зараз водневих автозаправок обмаль, зазначають розробники, сподіваючись, що в майбутньому їх кількість збільшиться, і рекомендують користувачам байка на водні заправляти на заправці не тільки велосипед, але і декілька змінних картриджів, які потім можна брати з собою в дорогу і використовувати при необхідності.

"Велосипед на водневих паливних елементах підійде компаніям, які займаються доставкою товарів на останній милі, сервісам оренди велосипедів і співробітникам підприємств, корпуси яких знаходяться далеко один від одного, - зазначають розробники.

- Спеціально для великих клієнтів в Pragma Industries розробили навіть портативну зарядну станцію, яка виробляє водень на місці за допомогою електролізу (для роботи їй необхідні електрика і підключення до водопровідної системи) і здатна заправляти в день до 35 водневих байків".

Вартість нового Alpha Bike не називається.

Попередній електробайк коштував 7500 євро, а зарядна станція Hy.

RiS — 30 000 євро.

Покращений Alpha Bike буде випробуваний у серпні під час саміту «Великої сімки» у французькому Біарріце — парк з 200 велосипедів на водневих паливних елементах буде надано для потреб журналістів.

Источник материала
Поделиться сюжетом