Чорні помідори бліднуть під час маринування

— Намучилася торік із помідорами так, що цього року згодилася на екзотику.

Посіяла чорні помідори.

То з ними не знала фітофтори, — розповідає Галина ­Мухіна, 46 років, із села Заріччя Житомирської області.

— На пакетику написано, що стійкі до грибків.— Чорні помідори не стійкі до фітофтори.

Вони просто ранньостиглі, тому встигають віддати врожай, — говорить Роман Крутько, 51 рік, з Інституту овочівництва й баштанництва.

— На ці сорти в останні роки почався бум.

Справа не тільки в кольорі, а й в антиоксидантних речовинах.

Вони корисні для організму.

Овочі набувають темного відтінку від переопилення різних сортів.

Що їх більше, то темніший колір.

Такі гени є у всіх пасльонових.

Чорні плоди різняться тільки кольором і формою.

Дрібніші, бо науковці не ставили за мету вивести крупні плоди.

Усі сорти отримані від гібридизації з напівдикими формами.

Бувають коричневого та темно-фіолетового відтінку, залежно від сорту.— Чорні овочі призначені для вживання у свіжому вигляді.

При маринуванні виходить мутний розсіл.

При приготуванні бліднуть.

Стануть помаранчевими чи червоними.

Источник материала
Поделиться сюжетом