Банків, в яких можна отримати субсидії «живими» грошима, побільшало
Банків, в яких можна отримати субсидії «живими» грошима, побільшало

Банків, в яких можна отримати субсидії «живими» грошима, побільшало

17:38, 20 серпня 2019.

Фінанси.

Отримати субсидію можна буде у відділеннях будь-якого з 34 уповноважених банків.

Кабмін розширив список банків для отримання монетизованої субсидії / фото УНІАН.

Кабінет міністрів України розширив список уповноважених на здійснення соціальних виплат банків до 34.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

"Уряд розширив перелік банків, через які українці можуть отримувати монетизовану субсидію.

Це може бути один з 34 уповноважених банків на здійснення соціальних виплат", - сказано в повідомленні.

З жовтня поточного року виплачувати субсидії готівкою будуть місцеві органи соціального захисту населення.

Для цього Пенсійний фонд надасть виплатні реквізити (рахунки в уповноважених банках або поштові реквізити), на які пенсіонери отримують пенсії.

Ті громадяни, які ще не вийшли на пенсію, зможуть отримати субсидію як на відкриті раніше рахунки в «Ощадбанку», так і в іншій банківській установі.

Для цього необхідно звернутися з відповідною заявою в управління соцзахисту та надати реквізити рахунку в уповноваженому банку, в якому є бажання отримувати субсидію готівкою.

Субсидіанти, у яких немає рахунку в уповноважених банках, до надання інформації про платіжні реквізити отримуватимуть монетизовану субсидію через Укрпошту за адресою, вказаною при зверненні за субсидією.

Тим, кому призначена безготівкова форму допомоги - а це домогосподарства з боргами за комунальні послуги - отримуватимуть субсидію винятково через «Ощадбанк».

Зимову субсидію управління соцзахисту почнуть розраховувати в жовтні на основі доходів, отриманих у 1-2 кварталах 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наприкінці 2018 року заявив, що всі 100% субсидій населенню з оплати житлово-комунальних послуг в 2019 році будуть монетизовані.

Станом на квітень 2019 року близько 90% одержувачів монетизованої субсидії розрахувалися за спожиті послуги перед КП «Київтеплоенерго».

За цей же період 62% одержувачів монетизованої субсидії в Києві розрахувалися за послуги з водопостачання та водовідведення з «Київводоканалом».

У травні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України планує поступово монетизувати всі існуючі пільги - за прикладом монетизації комунальних субсидій.

#монетизація субсидій#комунальні субсидії.

Источник материала
Поделиться сюжетом