ОККО програла суд АМКУ і повинна заплатити штраф за змову на ринку автогазу
ОККО програла суд АМКУ і повинна заплатити штраф за змову на ринку автогазу

ОККО програла суд АМКУ і повинна заплатити штраф за змову на ринку автогазу

14:49, 20 серпня 2019.

Енергетика.

Верховний суд залишив без задоволення касаційну скаргу ОККО проти Антимонопольного комітету.

За вчинені порушення на «ОККО-Рітейл» накладено штраф у розмірі 2,882 млн грн.

На «ОККО-Рітейл» накладено штраф у розмірі 2,882 млн грн / фото УНІАН.

Касаційний суд у складі Верховного Суду (Верховний Суд) підтримав Антимонопольний комітет України у справі про антиконкурентні узгоджені дії на ринку зрідженого вуглеводневого газу, залишивши без задоволення касаційну скаргу компанії «ОККО-Рітейл», повідомила прес-служба АМКУ.

У прес-службі нагадали, що рішенням АМКУ від 21 червня 2018 року про захист економічної конкуренції визнані дії групи «Надія», групи «WOG», групи «ОККО» і «Факторинг Груп», що полягали у схожому підвищення цін на зріджений газ під час його реалізації в роздріб у серпні 2017 року.

При цьому аналіз ситуації на ринку спростовує наявність об'єктивних причин для вчинення відповідачами таких дій, що призвело до обмеження конкуренції.

Відзначається, що за скоєні порушення, відповідно до законодавства, на відповідачів накладено штрафи на загальну суму 40,997 млн грн.

Безпосередньо на ТОВ «ОККО-Рітейл» - 2,882 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, у другій половині серпня 2017 року в Україні відзначався різкий ріст цін на автогаз у багатьох мережах АЗС.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав зростання цін на зріджений газ диверсією і доручив ряду міністерств і АМКУ розробити можливі вирішення цієї проблеми.

Станом на 28 серпня ціни досягли рекордних значень 16,49-16,99 грн за літр, після чого цінова ситуація на ринку стабілізувалася.

31 серпня в АМКУ повідомили про намір провести перевірку низки компаній-трейдерів щодо зрідженому газу.

26 грудня 2017 року Антимонопольний комітет в ході розслідування можливих антиконкурентних узгоджених дій, які призвели до зростання цін на зріджений газ в Україні у серпні 2017 року, залучив в якості відповідачів компанії-нафтотрейдери, які входять до групи WOG, ОККО і «Надія».

#АМКУ#змова на ринку автогазу.

Источник материала
Поделиться сюжетом