Що потрібно для приготування варення з слив.
Інгредієнти для сливового варення:.
– 1 кг пюре з слив;.
– 600 грам цукру;.
– 2 стакани води;.
– 2 грами лимонної кислоти.
Сливове варення.
Як приготувати варення з слив.
Миємо та сушимо сливи, попередньо відділивши їх від хвостиків.
Видаляємо кісточки та розділяємо їх на половинки.
Відварюємо сливи в емальованій посудині з додаванням 2 стаканів води.
Коли сливи розмякшились, їх потрібно протерти через сито.
Рецепт варення з слив.
Протерте пюре варимо до зменшення їхньої маси на чверть.
Цукор додаємо невеликими частинами, не перериваючи процес кипіння.
Варимо варення протягом години, постійно помішуючи дерев'яною ложкою до готовності.
– Якщо ви хочете приготувати варення – слід виварювати сливову масу протягом години.
– Якщо ваша мета отримати консистенцію мармеладу – проварюйте протягом двох годин.
Покроковий рецепт варення з слив.
Додаємо лимонну кислоту та варимо ще 2 хвилини.
Гаряче варення розливаємо у заздалегідь прогріті сухі банки та закупорюємо.