"Тут не потрібна гонитва за сенсаціями": Лавров про обмін утримуваними особами
"Тут не потрібна гонитва за сенсаціями": Лавров про обмін утримуваними особами

"Тут не потрібна гонитва за сенсаціями": Лавров про обмін утримуваними особами

01:41, 22 серпня 2019.

Політика.

Україна і Росія мають узгодити правові, технічні та організаційні аспекти можливого обміну утримуваних осіб, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликає не гнатися за сенсацією в питанні обміну утримуваними особами між Росією й Україною.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Для того, щоб просувати цю тему, потрібно домовлятися не тільки в принципі, а й погоджувати конкретні правові, технічні, організаційні аспекти.

Потрібно не забувати про те, що йдеться про долі людей, і тут потрібна не гонитва за сенсацією, щоб встигнути першим про щось повідомити, а кропітка робота на результат», – сказав Лавров 21 серпня в Москві після переговорів із міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

Як повідомляв УНАН, раніше 21 серпня кореспондент «Новой газеты» Вікторія Івлєва, яка виступає в підтримку українських політв'язнів і проти анексії Криму написала в Facebook, що в московському СІЗО «Лефортово» прийняли передачі активістів для українських політв'язнів Романа Сущенка, Євгена Панова і Олексія Сізоновича.

Вона наголосила, що не заявляє про те, що Панова, Сізоновича і Сущенка тримають у «Лефортово», але припускає, що прийняття співробітниками СІЗО передачі для зазначених ув'язнених свідчить про це.

Напередодні, 20 серпня, активістка Івлєва розповіла, що в «Лефортово» у неї прийняли передачі для Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

Адвокати українців відмовилися це коментувати.

#Лавров#українські політв'язні РФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом