Павленко про атаки на "112 канал": Це перший бій між незалежними ЗМІ і новою владою
Павленко про атаки на "112 канал": Це перший бій між незалежними ЗМІ і новою владою

Павленко про атаки на "112 канал": Це перший бій між незалежними ЗМІ і новою владою

Скріншот відео.

Ситуація з нападами на телеканал "112 Україна" – це може бути першим серйозним боєм між незалежними ЗМІ і новою владою за захист свободи слова в країні.

Про це заявив народний депутат від партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Павленко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це, фактично, перший може бути серйозний бій між незалежними ЗМІ і новою владою за захист свободи слова в країні.

Тому що якщо вдасться провернути цю спецоперацію по відношенню до "112 каналу", далі будуть закривати і знищувати всі інші незалежні ЗМІ.

Тому сьогодні… дуже хотілося б почути офіційну інформацію і дуже хотілося б, щоб ми помилялися, кажучи, що такий сценарій Офісом президента розглядається", – зазначив він.

Він також зазначив, що ця ситуація отримала не тільки національний резонанс, а й міжнародний.

"Тому тут влада повинна негайно зреагувати.

Вона відмовчується.

Це вже перший негативний сигнал.

Якщо до цього додати те, що роблять з Комітетом свободи слова, нівелюючи його можливість стати, наприклад, на захист "112 каналу" у разі реалізації цього сценарію - це теж другий негативний сигнал, який йде з боку влади.

Непрямий, але досить потужний для того, щоб побачити, реальні завдання, які перед собою ставить нова влада.

На мій погляд, ті люди, які реально керують партією влади, які розуміють, що чекає країну в найближчий час, вони розуміють, що їх рівень знань, умінь, планів, інструментів, які вони сьогодні мають, незважаючи на те, що сьогодні вся влада в їхніх руках, вони не здатні зробити ніяких позитивних змін в найближчому майбутньому", – додав парламентарій.

У той же час він зазначив, що ситуація в країні, особливо взимку, стане тільки гірше.

"І вони про це вже починають натякати, що країна не готова до зимового періоду, тому що уряд Гройсмана займався виборами, а не підготовкою країни до зими.

І вони також 100 днів займалися, грали у вибори, а не готували країну до зими і давали відповіді на інші гострі проблеми країни.

Отже, вони розуміють, що в країні стане тільки гірше, і для того, щоб хоч якось стримати свою владу, їм потрібно що? Зачистити, взяти під контроль всі незалежні ЗМІ, які не будуть співати під їх дудку або поширювати їх позитивні, хвалебні про себе прес-релізи.

Тому насправді цей сценарій зі взяття під контроль усіх незалежних ЗМІ, він може бути досить реальний, йому сьогодні треба негайно давати заслін всіма наявними в ЗМІ силами.

Тому що ще раз кажу – це стосується не просто "112 каналу", це може стати прецедент, який далі буде стосуватися кожного журналіста і кожного ЗМІ, яка не буде виконувати вказівки Офісу президента, а буде говорити реальну правду і викривати будь-які дії нинішніх чиновників і нової влади", – зазначив Павленко.

Як повідомлялося, телеканал "112 Україна" висловлює крайню стурбованість інформацією про наміри голови Офісу президента України Андрія Богдана встановити контроль над каналом, і організувати захоплення каналу силами Служби безпеки України.

Источник материала
Поделиться сюжетом