Поліція має доступ до митних баз і може штрафувати «євробляхерів» - Нефьодов
Поліція має доступ до митних баз і може штрафувати «євробляхерів» - Нефьодов

Поліція має доступ до митних баз і може штрафувати «євробляхерів» - Нефьодов

15:29, 22 серпня 2019.

Транспорт.

18.

Раніше заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що в багатьох випадках неможливо реалізувати чинне законодавство в цьому питанні, оскільки є технічні проблеми з обміном інформацією між Нацполіцією і Митною службою, тому поліція не може знати, чи порушив автомобіль терміни в'їзду, і відповідно фактично не може застосувати штраф.

Штрафи для «євробляхерів» офіційно набули чинності / фото УНІАН.

Національна поліція України в рамках чинного законодавства може застосовувати штрафи для власників автомобілів на іноземній реєстрації за порушення при переміщенні авто, оскільки має доступ до митних баз.

«У поліції є доступ до митних баз.

Моє розуміння - так», - сказав Нефьодов, відповідаючи на запитання про те, чи має право поліція від сьогодні не лише зупиняти авто на єврономерах, а й застосовувати штрафи.

Зокрема, за новими правилами, у разі перевищення терміну доставки авто особистого користування та комерційного призначення, а також перевищення термінів тимчасового ввезення від 20 до 30 діб, передбачено штраф у розмірі 85 тис.

грн, понад 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектації авто - 170 тис.

грн або конфіскація.

Крім того, законом передбачено відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, що тимчасово ввезений на митну територію України або поміщений під митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого авто в комерційних цілях.

За таке порушення доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 34 тис.

Як повідомляв УНІАН, до вступу в силу нових штрафних санкцій з 23 лютого в Україні діяв загальний режим розмитнення автомобілів на єврономерах за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня передбачалося, що автовласники будуть сплачувати штрафи, мета яких - припинення використання даних автомобілів на території України, однак парламент відтермінував їх введення до 22 серпня.

За інформацією заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапки, президент України Володимир Зеленський на першому засіданні нового парламенту внесе законопроект про відтермінування на три місяці штрафів за нерозмитнені автомобілі з іноземною реєстрацією, а за цей час розробить новий законопроект, який врегулює порядок розмитнення автомобілів.

За словами Рябошапки, така необхідність існує в зв'язку з тим, що чинне законодавство в цьому питанні є недосконалим, і в багатьох випадках його неможливо реалізувати, оскільки є технічні проблеми з обміном інформацією між Нацполіцією і Митною службою, тому поліція не може знати, чи порушив автомобіль терміни в'їзду, і відповідно фактично не може застосувати штраф.

За різними оцінками, на сьогодні в Україні налічується близько 800 тис.

нерозмитнених автомобілів.

#авто на єврономерах#розмитнення авто.

Источник материала
Поделиться сюжетом