Скільки «євроблях» розмитнили українці: дані ДФС
Скільки «євроблях» розмитнили українці: дані ДФС

Скільки «євроблях» розмитнили українці: дані ДФС

14:27, 22 серпня 2019.

Транспорт.

Фіскальна служба розмитнила за останні півроку 107,6 тис.

автомобілів на єврономерах на суму 7,7 млрд грн.

Штрафи для «євробляхерів» офіційно набули чинності / фото УНІАН.

Митниці Державної фіскальної служби України (ДМС) у період з 23 лютого поточного року, коли закінчився пільговий період із застосування зниженої ставки акцизного податку для розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, по 18 серпня оформили 107,6 тис.

таких авто.

Як повідомили в прес-службі ДМС, всього за вказаний період до бюджету сплачено майже 7,7 млрд грн митних платежів.

Зокрема, із загальної кількості розмитнених автомобілів майже 3,9 тис.

були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів і перебували в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту, за які автовласники сплатили 339 млн грн.

У прес-службі нагадали, що в період дії 50% знижки на акцизний податок під час митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, з 25 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року включно, митниці оформили за цими пільговими умовами понад 218 тис.

авто на 13, 6 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, з 22 серпня набрали чинності нові штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

До цього з 23 лютого в Україні діяв загальний режим розмитнення автомобілів на єврономерах за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня передбачалося, що автовласники будуть платити штрафи, мета яких - припинення використання даних автомобілів на території України, однак парламент відстрочив їх введення до 22 серпня.

За інформацією заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапки, президент України Володимир Зеленський на першому засіданні нового парламенту внесе законопроект про відстрочку на три місяці штрафів за нерозмитнені автомобілі з іноземною реєстрацією.

За словами Рябошапки, чинне законодавство в цьому питанні є недосконалим, і в багатьох випадках його неможливо реалізувати, у зв'язку з чим було ухвалене рішення створити робочу групу, яка напрацює необхідні зміни з урахуванням пропозицій, які надійдуть від представників автомобілістів.

За різними оцінками, на сьогодні в Україні налічується близько 800 тис.

нерозмитнених автомобілів.

#авто на єврономерах#розмитнення авто.

Источник материала
Поделиться сюжетом