У «Слузі народу» розповіли про наміри забрати майже всі комітети в Раді
У «Слузі народу» розповіли про наміри забрати майже всі комітети в Раді

У «Слузі народу» розповіли про наміри забрати майже всі комітети в Раді

12:29, 22 серпня 2019.

Політика.

406.

На переконання Руслана Стефанчука, кожна партія має бути пропорційно представлена у комітетах.

Політична партія «Слуга народу» хоче очолити 21 комітет у майбутній Верховній Раді.

«Ми запропонували математичні квоти щодо заповнюваності тих чи інших комітетів.

Я думаю, що сьогодні ми продовжимо цю дискусію…ми дуже б хотіли, щоб ті принципи, про які ми сказали – це принцип пропорційності та професійності були дотримані при розподілі комітетів.

Не може бути таке, що партія заявляє, що в неї 15 професіоналів по одному напрямку, але вона не буде заповнювати інші комітети – то такого не буде», – сказав він.

Стефанчук наголосив на тому, що кожна партія має бути пропорційно представлена в кожному комітеті.

«Ми практично вже завершили свій розподіл по тих комітетах, які відповідно до пропорцій повинні бути передані нам.

Ми нічого не пропонуємо, ми говоримо про те, що є розуміння представництва в комітетах, в керівництві комітетів, воно пов’язане в першу чергу з тим, що ті 5 керівних посад, до яких входить голова комітету, перший заступник, секретар та ще два заступники комітету мають бути розподілені відповідно до квот», - додав представник президента у ВР.

«Ми те, що ми претендуємо, вже визначили, ми показали - це, якщо не помиляюся, 21 комітет ми хотіли би перебрати головування і взяти звичайних двох заступників.

По інших - перший заступник і секретар - ми готові передати на вирішення нашим колегам…Два або три комітети ми передамо для головування (іншим партіям – УНІАН)», - підсумував Стефанчук.

Відповідаючи на запитання, які комітети може очолити опозиція, представник президента у Верховній Раді сказав: «Я думаю, що мова може йти про комітет свободи слова, комітет прав людини, який пов’язаний також з Донбасом, Кримом та національними меншинами і, можливо, мова може йти про комітет молоді і спорту та посаду другого віце-спікера».

Як повідомляв УНІАН, у майбутній Верховній Раді буде 23 комітети.

У партії "Слуга народу", яка здобула більшість на парламентських виборах, здійснили розподіл місць у комітетах між партіями та позапартійними.

#Верховна Рада#комітети Верховної Ради#Слуга народу.

Источник материала
Поделиться сюжетом