"Виглядає як відмазування": обвинувачуваний у справі Гандзюк Павловський не з'явився до суду
"Виглядає як відмазування": обвинувачуваний у справі Гандзюк Павловський не з'явився до суду

"Виглядає як відмазування": обвинувачуваний у справі Гандзюк Павловський не з'явився до суду

Один з обвинувачених у справі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк - колишній помічник екснародного депутата Ігор Павловський вдруге не з'явився до суду.

У Приморському суді Одеси мали розпочати підготовче засідання, однак ні фігурант, ані його захист на засідання не прийшли.

Адвокат надіслала клопотання про перенесення слухання через поїздку за кордон.

Чому не з'явився сам Павловський - невідомо.

"Стосовно обвинуваченого будь-який запобіжний захід не обирався у зв'язку з тим що він перебував на лікарняному, йому здійснювалось операційне втручання, у зв'язку з тим продовжити запобіжний захід, який був обраний стосовно нього не вдавалося можливим, водночас запобіжний захід може бути обраний під час підготовчого судового розгляду", зазначила прокурор Вікторія Калита.

За першою версією слідства, чоловік був співучасником вбивства херсонської активістки, однак потім почав надавати свідчення і тепер йому закидають приховування злочину.

Запобіжного заходу в нього немає.

Це викликає обурення в потерпілих.

"Він спочатку був співорганізатор, а тепер став особою, яка приховувала злочин й виглядає як відмазування від кримінальної відповідальності", – наголошує адвокат потерпілих Ольга Веретійник.

Раніше, активісти спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" оприлюднили світлини Ігоря Павловського на футбольному матчі.

Під час утримання в СІЗО у Павловського нібито були проблеми зі здоров'ям.

Адвокати навіть просили обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, оскільки "підозрюваний тяжко хворий і потребує термінового лікування".

Источник материала
Поделиться сюжетом