Головлікарю Мінспорту оголосили про підозру у справі про закупівлі сумнівних препаратів, - СБУ
Головлікарю Мінспорту оголосили про підозру у справі про закупівлі сумнівних препаратів, - СБУ

Головлікарю Мінспорту оголосили про підозру у справі про закупівлі сумнівних препаратів, - СБУ

Чиновники держустанови "Управління збірних команд та проведення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення" Мінмолоді і спорту закупили препарати для спортсменів, частина з цих коштів не пройшла контроль в Національному антидопінговому центрі.

Головному лікарю Мінспорту оголошено про підозру в рамках кримінального провадження, повідомляється на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що чиновники "Укрспортзабезпечення" в порушення вимог законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медичні препарати на суму понад 8 млн грн.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч.

5 ст.

191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, задокументовано, що закуплена продукція взагалі не відноситься до лікарських засобів.

Крім того, частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом лікарських медпрепаратів, не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі.

"Внаслідок дій службових осіб державному бюджету України завдано збитків на більш ніж 8 млн грн і поставлені під загрозу виступу на міжнародних змаганнях національних команд у зв'язку з відсутністю допінг-контролю продукції", - повідомив прес-центр СБУ.

Головному лікареві Міністерства молоді та спорту оголошено про підозру у скоєнні злочину, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, задіяних у протиправній механізмі, і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, ДБР перевірить на поліграфі співробітників СБУ, які не погналися за втікаючим ізраїльським наркобароном в "Борисполі".

Источник материала
Поделиться сюжетом