Під Одесою втретє за кілька днів з рейок зійшла цистерна з пропаном
Під Одесою втретє за кілька днів з рейок зійшла цистерна з пропаном

Під Одесою втретє за кілька днів з рейок зійшла цистерна з пропаном

17:00, 12 вересня 2019.

Інциденти.

В Одеській залізниці заявляють про порушення, які загрожують безпеці руху.

Аварія сталась через "халатність" одного з підприємців / Фото УНІАН.

В Одеській області на тій самій ділянці, де 10 вересня зійшли з рейок дві цистерни, знову зійшов з рейок вагон зі скрапленим газом.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Одеської залізниці, НП знову сталося на під'їзній колії підприємства «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» станції Ізмаїл регіональної філії «Одеська залізниця».

«Вдруге за останні три дні на під'їзній колії допущено сходження цистерн з пропаном.

Вчора ввечері під час виконання маневрової роботи власним тепловозом промислового підприємства на стрілочному переводі №202 сталося повторне сходження з рейок цистерни з пропаном», - повідомили в прес-центрі.

Як пояснили у відомстві, після закінчення відновлювальних робіт з підйому цистерн з пропаном, які зійшли з рейок 10 вересня, співробітники підприємства не усунули несправність колій.

Проте, увечері 11 вересня вони вирішили самовільно пересунути вагони по аварійній ділянці колії.

У результаті, при заїзді потягу на зруйновану ділянку, зійшла з рейок ще одна цистерна.

За даними прес-служби, після першої НП фахівці регіональної філії «Одеська залізниця» в терміновому порядку провели комісійний огляд проблемної ділянки.

Перевірка виявила порушення, що загрожують безпеці руху.

За її результатами було видано офіційну заборону на подачу вагонів на рейки вищеназваного підприємства і виїзд його тепловозів на колії загального користування.

Як наголошується, у 2018-2019 рр.

працівники «Київ-Дніпровського міжгалузевого підприємства промислового залізничного транспорту» провели 17 комісійних оглядів колійного господарства, але зауважень щодо неналежного утримання колії не було.

Підкреслюється, що це свідчить про формальне проведення комісійних оглядів стану колії і відсутність належного контролю з боку керівництва Ізмаїльської філії підприємства (власника зазначеної під'їзної колії).

«Раніше фахівці залізниці виявили, що стрілочний перевід експлуатується з кущовою непридатністю з 34 брусів», - повідомили в прес-центрі.

Разом з тим, в огляді, який було проведено навесні Ізмаїльської філією АТ «Київ-Дніпровське МППЗТ», інформація про будь-які несправності відсутня.

В акті щодо утримання цього стрілочного переводу недоліки вказуються як «незначні».

Як повідомляв УНІАН, 10 вересня на під'їзній колії підприємства «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» станції Ізмаїл регіональної філії «Одеська залізниця» зійшли з рейок два вантажних вагони зі скрапленим газом-пропаном.

Країна призначення вантажу - Румунія.

Поруч з місцем, де сталося сходження, розташовані житлові й промислові будівлі.

#Одеса#залізниця#вантажні вагонипогода в Одесі.

Источник материала
Поделиться сюжетом