Гендиректор Укрпошти запропонував її приватизувати
Гендиректор Укрпошти запропонував її приватизувати

Гендиректор Укрпошти запропонував її приватизувати

Водночас він наголосив, що Укрпошта продовжить виконувати свої зобов'язання з доставки кореспонденції як член Всесвітнього поштового союзу, повідомляє "ТСН".

Серед інших пропозицій Смілянський також назвав вирішення питання пенсійного тарифу та дозвіл на відкриття банківських рахунків.

У травні Смілянський заявляв про наміри продати будівлю Головпоштамту в Києві, а також сортувальні центри та офіси компанії в обласних центрах, повідомило видання DW.

За його словами, компанія "залюбки продасть історичну будівлю в центрі Києва" і переїде в більш компактну будівлю в іншому районі міста.

Втім, для продажу майна компанія має отримати дозвіл уряду, оскільки наразі не має на це прав.

13 вересня Рада прийняла у першому читанні законопроєкт про скасування переліку об'єктів державної власності, які не підлягають приватизації.

За даними заступниці голови комітету з питань економічного розвитку Роксолани Підласи, в Україні нараховується понад тисячу таких об'єктів.

За її словами, наразі перелік об'єктів, заборонених до приватизації, наповнений на 90 відсотків малими об'єктами приватизації.

Вона також зазначила, що у законі "Про приватизацію державного і комунального майна" містяться критерії, які визначають, що не підлягає приватизації: дороги, газотранспортна система, метрополітен та інші стратегічні інфраструктурні об'єкти.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны