Разумков спрогнозував, коли буде список кандидатів до нової ЦВК
Разумков спрогнозував, коли буде список кандидатів до нової ЦВК

Разумков спрогнозував, коли буде список кандидатів до нової ЦВК

Президент України Володимир Зеленський внесе до парламенту кандидатури на посади членів Центральної виборчої комісії вже цього тижня."Різні політичні сили (і не тільки парламентські фракції) надають свої пропозиції.

Президент буде визначатись і пропонувати той чи інший склад кандидатур (до ЦВК - ред.) Верховній Раді.

Я сподіваюся, що це відбудеться цього тижня, і ми з вами побачимо повний перелік тих осіб, які будуть запропоновані парламентом до майбутнього складу Центральної виборчої комісії.

Парламент буде визначатися з цими кандидатурами і, сподіваюся, підтримає їх", - сказав глава ВР Дмитро Разумков у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Президенту, і що глава держави, враховуючи професіоналізм, знання, досвід, запропонує парламенту".

Верховна Рада 13 вересня ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії".

Відповідно до закону "Про Центральну виборчу комісію", депутатські фракції у Верховній Раді не пізніше наступного дня після дострокового припинення повноважень комісії подають Президенту пропозиції щодо її персонального складу.

На підставі цих пропозицій глава держави протягом трьох днів вносить до парламенту подання щодо персонального складу ЦВК.

Источник материала
Поделиться сюжетом