Для приготування яблучного соку купують центрифужну соковижималку
Для приготування яблучного соку купують центрифужну соковижималку

Для приготування яблучного соку купують центрифужну соковижималку

— Готую сік шнековою машиною два місяці.

Купила її за 3 тисячі гривень, — розповідає киянка Людмила АРШИНЮК, 28 років.

— Раніше працювала центрифужним приладом.

Шнекова краща.

Сік виходить густіший, у ньому залишається більше м'якоті.Чавить помідори, апельсини, яблука, кавун, диню, цитрусові.

Для приготування моркв'яного соку овоч дрібно нарізають.— Усе виходить із багатшим смаком, — говорить.

— Після віджиму на центрифужній залишається більше піни і сік швидше псується.

Яблучний після звичайної втрачає колір, після шнекової — ні.Соковижималки коштують від 200 грн.

Найдешевші — китайських виробників.

За типом бувають пристрої для виробництва соку із цитрусових, шнекові й центрифужні.— Перед купівлею варто визначити, який продукт перероблятимете, — розповідає менеджер компанії "Куолітітектрейд" Ігор ІВАНОВ, 37 років.

— Різні пристрої краще чи гірше підходять для різної їжі.Машина для цитрусових працює на невеликих обертах.

Зазвичай має 150–200 ват потужності.

Дає якісну м'якоть і сік.

Цитрусові можна переробляти й у шнековій та центрифужній, але якість переробки нижча.

Шнекова — універсальна.

Працює на невеликих обертах, але завдяки пресу якісно вичавлює рідину.

Такий прилад здатен видобути сік із петрушки і навіть горіхів.— Яблука й моркву легше і швидше опрацьовувати центрифужною машиною, — говорить Ігор Іванов.

— Шнекова витриваліша, але повільніша.

Після віджиму помідорів на ній залишається тільки шкірка і кісточки.

Така соковижималка — тиха, принаймні порівняно з центрифужною.

Одна з важливих переваг цього типу — наявність реверсу.

Можна увімкнути хід назад, щоб розвантажити механізм, якщо забився.

Майже всі сучасні соковижималки оснащені запобіжниками від перегрівання.

Виняток — бюджетні моделі до 1,5–2 тис.

При виборі пристрою звертають увагу на двигун і сітку в центрифужних.

Неякісна сітка — тонка і з часом руйнується.— Для щоденного використання може вистачити й 400–600-ватної машини, — радить Ігор Іванов.

— Для приготування консервації варто взяти прилад "із запасом", щоб електродвигун не згорів від інтенсивного й тривалого навантаження.

800–1300 ват має вистачити для таких потреб.

Шнеки в іншому типі пристроїв бувають цільнометалеві, пластикові, виготовлені з суміші елементів.

Металевий стійкіший до навантажень.— Для виготовлення соковижималок використовують харчову нержавійку та пластик, — говорить Ігор Іванов.

— Загалом неважливо, в який корпус вмонтують начиння — металевий чи пластиковий.

Але машина з металу важча, тож стійкіша.

Пластикові ніжки соковижималки можуть подряпати делікатне покриття.

Пристрій може вібрувати, їздити по столу.

Краще брати з прорезиненими опорами або на присосках.— Зазвичай дешеві китайські бренди комплектують свою продукцію начинням, характеристики якого слабші, порівняно з європейськими аналогами, — розповідає Ігор Іванов.

— Деякі продавці торгують нелегальним товаром, що не пройшов державної сертифікації.

Здебільшого цим займаються інтернет-магазини.

Так можна купити "кота в мішку", деталі для якого можуть виготовляти з вторинно переробленого матеріалу невідомого походження.

Источник материала
Поделиться сюжетом