Міжнародні IT-компанії попереджають про поширений вид «телефонного» шпигунства через SMS-повідомлення
Міжнародні IT-компанії попереджають про поширений вид «телефонного» шпигунства через SMS-повідомлення

Міжнародні IT-компанії попереджають про поширений вид «телефонного» шпигунства через SMS-повідомлення

06:58, 17 вересня 2019.

Наука та IT.

Шпигунство і крадіжка персональних даних відбуваються через уразливості в SIM-картах абонентів.

Міжнародні IT-компанії попереджають українців про необхідність вжиття заходів обережності у зв'язку з поширеним «телефонним» шпигунством через спеціальні SMS-повідомлення, відкривши які, користувачі, самі того не знаючи, надають зловмисникам доступ до своїх персональних даних.

Як повідомила у відповідь на запит УНІАН прес-служба одного з провідних розробників антивірусного програмного забезпечення - словацької компанії ESET, подібний вид шахрайства можливий через виявлені минулими вихідними ірландськими фахівцями з Adaptive.

Mobile Security уразливості в SIM-картах абонентів.

«Ця вразливість присутня у великій кількості смартфонів з різними операційними системами у всьому світі.

Вона дозволяє отримувати і обробляти спеціально створені SMS-повідомлення, за допомогою яких можна шпигувати за певними особами без їх відома..

Виправити цю проблему можуть мобільні оператори за допомогою блокування таких специфічних повідомлень з командами S@T Browser», - наводить прес-служба слова дослідника ESET Лукаша Стефанко.

Ірландські фахівці зафіксували подібні атаки на пристрої всіх провідних виробників смартфонів, а також гаджети інтернету-речей з SIM-картами.

При цьому точно дізнатися, чи шпигували за вами раніше, неможливо.

Прес-служба ESET повідомила, що, попри те, що захистити телефон від такого злому на всі сто відсотків неможливо, користувачам необхідно дотримуватися низки рекомендацій для того, щоб не входити в потенційну групу ризику.

Насамперед, необхідно регулярно оновлювати операційну систему телефону, використовувати складні та надійні паролі для захисту облікових записів в соціальних мережах, поштових скриньках та додатках інтернет-банкінгу, а також завантажувати на телефон додатки перевірених розробників.

Компанія ESET настійно рекомендує українцям не відкривати підозрілі листи і SMS-повідомлення від невідомих відправників.

Найбільша кількість таких повідомлень надходить в сезон активних знижок та акцій в торгових мережах.

Прес-служба додала, що використання антивіруса для телефону – необхідна умова для захисту своїх даних і засобів.

«Якщо раніше телефон був пристроєм виключно для підтримки зв'язку, то зараз це повноцінний комп'ютер, який зберігає і використовує особисту інформацію користувача у відкритому вигляді.

Тому спеціалісти ESET рекомендують використовувати надійне рішення ESET Mobile Security для Android, яке містить найбільш сучасні компоненти для забезпечення безпеки смартфонів», - підкреслюють у компанії.

Так, за даними компанії ESET, цей антивірус захищає телефон від різних загроз зі скануванням у режимі реального часу, надає звіт про безпеку, а також можливість віддаленого блокування додатків і включення сирени.

Як повідомляв УНІАН, згідно з інформацією компанії Eset, в Україні щодня фіксується близько 300 тис.

нових кіберзагроз для інформаційної безпеки.

При цьому, знайти хакерів-зловмисників вкрай складно, компаніям залишається лише проводити щохвилинні моніторинги на предмет виявлення кіберзагроз з метою їх подальшого блокування.

#хакери#смартфон#кіберзагрози#кібербезпека.

Источник материала
Поделиться сюжетом