Надмірне вживання кавуна спричиняє запалення нирок
Надмірне вживання кавуна спричиняє запалення нирок

Надмірне вживання кавуна спричиняє запалення нирок

— До лікаря пішла зі скаргами на спину, а виявилося, то запалення нирок.

Я пропила ліки, й воно стихло, — розповідає киянка 40-річна Маргарита Секунда.

— За місяць почала час­то бігати в туалет.

Сеча була прозора, як вода, з домішками слизу.

Довелося довго лікуватися.— Часто запалення нирок маскується під цистит, радикуліт і звичайну застуду, — говорить Ігор Соловйов, 54 роки, столичний нефролог.

— На порушення в роботі органу вказують пітливість після їжі, безсоння, висока температура, часте сечовипускання, набряки і роздутий живіт.

Для визначення діагнозу варто здати загальний аналіз крові та сечі.

Лікують запалення антибіотиками.

За п'ять днів після закінчення курсу потрібно повторити аналізи.— Щоб запобігти запаленню нирок, краще не переїдати кавун.

Корисно не більш як 300 грамів на день.

Бо від цієї ягоди збільшується обсяг сечі й організм втрачає солі калію, магнію, кальцію.

Мінерали починають рухатися через сечові шляхи і дряпають слизову оболонку.

Це провокує запалення.

Варто уникати гострих спецій, наваристих бульйонів, грибів і копченостей.

Алкоголь протипоказаний, бо може спровокувати загострення хвороби.

Корисні овочі нейтрального смаку, в яких багато води.

Наприклад, кабачки й ­огірки.

Источник материала
Поделиться сюжетом