Пристайко заявляє, що ще не контактував із Лавровим
Пристайко заявляє, що ще не контактував із Лавровим

Пристайко заявляє, що ще не контактував із Лавровим

06:15, 17 вересня 2019.

Політика.

Міністр заявив, що перед зустріччю лідерів країн “нормандського формату” (України, Франції, Німеччини та Росії) зустріч глав МЗС цих країн не планувалася.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що ще не мав контакту з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Про це Пристайко сказав в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

“Я дійсно, не мав можливості поговорити з паном Лавровим”, - сказав Пристайко.

Окремо він сказав, що не планувалася зустріч глав МЗС перед зустріччю лідерів країн “нормандського формату” (України, Німеччини, Франції і Росії).

При цьому Пристайко зазначив, що якщо лідери “нормандської четвірки” під час очікуваної зустрічі домовляться про необхідність вироблення певного документу для підписання, тоді доведеться “сідати і виробляти цей документ”.

“Якщо лідери дійдуть того моменту, що треба, щоб хтось виробив цей документ і попередньо погодив, щоб вони знову не сиділи 16 годин і не вигадували самі, то тоді напевно відбудеться (зустріч) або на рівні радників… або на рівні міністрів”, - сказав Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський розраховує, що зустріч у «нормандському форматі» на найвищому рівні відбудеться до кінця вересня.

Зеленський заявляє, що на очікуваній зустрічі лідерів країн «нормандського формату» хоче вирішити питання остаточного обміну всіх полонених і обговорення чітких термінів будуть виведення всіх військ з тимчасово окупованих територій до проведення виборів.

#Вадим Пристайко.

Источник материала
Поделиться сюжетом