Спочатку нормандський формат, а згодом долучення до переговорів США, - Пристайко
Спочатку нормандський формат, а згодом долучення до переговорів США, - Пристайко

Спочатку нормандський формат, а згодом долучення до переговорів США, - Пристайко

Вадим Пристайко.

Переговори в нормандському форматі (Україна, Росія, Франція, Німеччина), а тільки після цього долучення США до процесу врегулювання конфлікту на Донбасі.

Така думка міністра закордонних справ України Вадима Пристайка.

Про це він повідомив 16 вересня на передачі "Свобода слова".

Крім цього, за словами Пристайка, Україна має використовувати той механізм врегулювання конфлікту на Донбасі, що існує зараз.

"Потрібно довести собі і всім, що він або працює, або неефективний.

Якщо ми зможемо чесно нашим партнерам сказати, що цей формат не зовсім ефективний і ми не можемо вийти з війни, тоді можна говорити про його зміну, – зазначив міністр у контексті врегулювання конфлікту існуючим наразі механізмом.

Також глава МЗС, в ефірі тієї ж програми, розповів про умовну "формулу Зеленського".

Раніше Пристайко повідомляв, що президент Володимир Зеленський хоче досягти остаточного вирішення питання війни на Донбасі.

Разом з тим, глава МЗС наголосив, що Україна не згодна провести повну амністію підтримуваних Кремлем бойовиків, які брали участь у воєнних діях на Донбасі.

Також Пристайко повідомив, що до Конституції України не будуть вносити ніяких змін про так званий "особливий статус" Донбасу, а окупованим територіям пропонується розвиватися шляхом децентралізації, як і решті Україні.

Глава української дипломатії додав, що на зустрічі в нормандському форматі будуть обговорюватися питання припинення вогню і розведення військ на Донбасі.

Источник материала
Поделиться сюжетом