Маркарова повідомила, які зміни внесуть до проекту Держбюджету-2020
Маркарова повідомила, які зміни внесуть до проекту Держбюджету-2020

Маркарова повідомила, які зміни внесуть до проекту Держбюджету-2020

19 вересня.

В ході обговорення проекту Державного бюджету на 2020 рік в нього вноситимуться зміни, запропоновані народними депутатами, а також Міністерством розвитку економіки після перегляду макропрогнозів.

Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова журналістам після засідання Комітету з питань бюджету, передає кореспондент УНН.

“Є дві категорії змін, які будуть у цьому бюджеті.

Перше — це пропозиції народних депутатів, які ляжуть в основу бюджетних висновків, і коли ці бюджетні висновки будуть проголосовані, бюджет повернеться в Кабінет міністрів на доопрацювання.

Друге — цей Бюджетний кодекс передбачає перегляд макропрогнозу між першим і другим читанням.

Цим буде займатись Міністерство розвитку економіки, яке подає його на Кабінет міністрів.

Якщо макропрогноз буде переглянутий між двома читаннями, відповідно це змінить доходи, і ці зміни потягнуть за собою додаткові зміни, які ми будемо обговорювати з народними депутатами”, — розповіла Маркарова.

При цьому вона додала, що Мінфін при формуванні бюджету обмежений макропрогнозом, бюджетними надходженнями, а також планами по зменшенню дефіциту бюджету.

Міністр фінансів України Оксана Маркарова презентує проект Державного бюджету на 2020 рік у парламенті в п’ятницю, 20 вересня.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны