Ще один великий виробник почав сезон цукроваріння
Ще один великий виробник почав сезон цукроваріння

Ще один великий виробник почав сезон цукроваріння

Перші тони буряку завод отримав завдяки власній сировинній базі — з полів земельного підрозділу корпорації, йдеться у повідомленні групи компанії на своїй сторінці у Facebook.

«Аби забезпечити безперервний виробничий процес у режимі 24 години на добу та 7 днів на тиждень, у компанії спільно із партнерами — аграрними підприємствами і фермерськими господарствами Хмельниччини, вже розробили графік одержання давальницької сировини», — йдеться у повідомленні.

Перед поточним сезоном підприємство впровадило новітню лінію сухого транспортування буряків, а також отримало оновлене кагатне поле.

«Завдяки сухій подачі ми плануємо досягти європейських стандартів ефективності переробки буряку та екологічної безпечності, адже нові технології дозволять уникнути втрат цукру через його вимивання транспортерною водою.

Крім того, зменшиться забір води з річки Случ, а відповідно і викиди на фільтраційні поля, що безумовно буде корисним для довкілля.

Проте перші дні роботи на новому устаткуванні для нас будуть доволі відповідальними, оскільки доведеться у робочому режимі доналагоджувати його до виробничих реалій», — зазначає директор ТОВ «Старокостянтинівцукор» Дмитро Данкович.

На його думку, модернізація також дасть змогу оптимізувати і логістику, адже відтепер на кагатному полі підприємства не обов«язково накопичувати величезні запаси буряків, а можна одразу завантажувати їх з самоскидів у транспортер.

За проектом максимальна пропускна здатність лінії сухої подачі складе 250 тон буряків на годину, а протягом доби підприємство планує переробляти 4200 т коренеплодів.

Для довідки: раніше сезон переробки цукру розпочав один з найбільших виробників агропромхолдинг «Астарта».

A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрового буряку, зернової групи, сої, кукурудзи, а також тваринництвом.

ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрового буряку, виробництві цукру, меляси, гранульованого жому.

Підприємства виробляють 5% загального державного обсягу цукру, що дало можливість ввійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру.

Источник материала
Поделиться сюжетом