Трамп назвав п'ятьох претендентів на посаду Болтона
Трамп назвав п'ятьох претендентів на посаду Болтона

Трамп назвав п'ятьох претендентів на посаду Болтона

Президент Дональд Трамп у вівторок назвав імена п'ятьох можливих претендентів на місце Джона Болтона, недавно звільненого з посади радника з національної безпеки.

Більшість з цього списку - нинішні або колишні співробітники адміністрації Білого дому.

Трамп розповів про це журналістам на борту президентського літака, який прямував в Лос-Анджелес.

Як відомо, радник курує питання національної безпеки в Білому домі і консультує президента з питань оборони, безпеки та дипломатії.

Ця позиція не вимагає затвердження в Сенаті.

Серед кандидатів, перерахованих Трампом - Рікі Уодделл, колишній заступник радника президента з нацбезпеки, і Кейт Келлог, нинішній радник віце-президента Пенса з питань безпеки.

Келлог був виконавчим секретарем Ради національної безпеки до того моменту, поки цей орган не очолив Болтон, призначений 17 місяців тому.

Третій кандидат - Роберт О'Брайан, перемовник із звільнення заручників, добре відомий у зовнішньополітичних колах Республіканської партії.

Ще один можливий претендент на місце Болтона - Фред Флейц, колишній співробітник ЦРУ і екс-виконавчий секретар Ради національної безпеки, який свого часу був главою апарату Болтона в Держдепартаменті.

Флейц широко відомий як критик Тегерану і антиісламіст.

Ще один кандидат, про якого згадав Трамп - Ліза Гордон-Хагерті, заступник міністра з ядерної безпеки в міністерстві енергетики США.

Прессекретар Білого дому Стефані Грішем трохи пізніше випустила заяву, в якій заявила, що список кандидатів, яких в бесіді з журналістами перерахував президент - «не остаточний, розглядаються також інші (кандидати – ред.)».

Грішем не стала приводити конкретних імен.

Источник материала
Поделиться сюжетом