Первомайська ГЕС пішла з молотка майже за 108 мільйонів гривень
Первомайська ГЕС пішла з молотка майже за 108 мільйонів гривень

Первомайська ГЕС пішла з молотка майже за 108 мільйонів гривень

09:43, 19 вересня 2019.

Енергетика.

В аукціоні взяли участь три учасники, а переможцем визначили компанію "ЕМЗА", яка запропонувала ціну більш ніж на 36 мільйонів гривень вище найближчого цінової пропозиції.

Фонд держмайна продав Первомайської ГЕС / фото censor.

Фонд державного майна України продав Єдиний майновий комплекс Первомайської гідроелектростанції (Миколаївська область) за 107,7 мільйона гривень при стартовій ціні в 64,6 мільйона гривень.

В аукціоні взяли участь три учасники.

Переможець - компанія "ЕМЗА", яка запропонувала ціну більш ніж на 36 мільйонів гривень вище найближчого цінової пропозиції", - написав він.

У повідомленні сказано, що покупець Первомайської гідроелектростанції зобов'язаний забезпечити збереження профілю діяльності майнового комплексу, дотримуватися вимог законодавства у сфері електроенергетики, обладнати ГЕС рибопропускними та рибозахисними спорудами, а в подальшій експлуатації враховувати висновки та рекомендації екологічного аудиту.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Фонд держмайна України ухвалив рішення про приватизацію Первомайської гідроелектростанції, розташованої в Миколаївській області, шляхом продажу ГЕС на аукціоні.

У березні 2019 року Фонд держмайна оголосив конкурс з пошуку оцінювача для Первомайської ГЕС.

#приватизація в Україні#приватизація держпідприємств.

Источник материала
Поделиться сюжетом