Помпео обговорив з принцом Саудівської Аравії агресивні дії Ірану
Помпео обговорив з принцом Саудівської Аравії агресивні дії Ірану

Помпео обговорив з принцом Саудівської Аравії агресивні дії Ірану

Держсекретар США Майк Помпео, король Саудівської Аравії Салман і спадкоємний принц Мухаммед бен Салман.

Twitter посла Саудівської Аравії в США Реми Бандар Аль-Сауд.

Держсекретар США Майкл Помпео обговорив зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бін Салман Аль Саудом варіанти спільних дій щодо Ірану, який підозрюють в організації атак на саудівські нафтові об'єкти.

Про це повідомила пресс-секретарь Державного департаменту США Морган Ортегус.

"Держсекретар і спадкоємний принц обговорили нещодавні напади Ірану на нафтові об'єкти у Саудівській Аравії", - йдеться у повідомленні.

Помпео і Аль Сауд дійшли висновку, що іранські атаки несуть загрозу не лише національній безпеці Саудівської Аравії, але і життю американських громадян, які живуть і працюють в королівстві.

Крім того, вони єдині в думці, що напади на саудівські нафтопереробні заводи наражають на небезпеку світові поставки енергоносіїв.

Держсекретар США і спадкоємний принц обговорили необхідність об'єднання міжнародного співтовариства для протидії загрозі іранського режиму.

Вони досягли згоди в питанні про необхідність притягення влади Ірану до відповідальності за агресивну поведінку в регіоні Перської затоки.

Як повідомлялося, два об'єкти компанії на великих родовищах в Абайці і Хурайсі піддалися атаці з використанням дронів.

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Іран в нападах.

Іран всі звинувачення відкидає.

Більш того, командувач Повітряно-космічними силами Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде пригрозив Вашингтону можливістю ракетного удару по військових базах США у Перській затоці.

Источник материала
Поделиться сюжетом