Трамп не тиснув на Зеленського під час їхньої розмови – Пристайко
Трамп не тиснув на Зеленського під час їхньої розмови – Пристайко

Трамп не тиснув на Зеленського під час їхньої розмови – Пристайко

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що президент США Дональд Трамп не тиснув на Володимира Зеленського під час їхньої розмови.

Про це він розповів в інтерв’ю "Громадському".

"Я знаю, про що була розмова, і я думаю, що ніякого тиску не було.

Була розмова, розмови бувають різні, лідери мають право обговорити всі проблеми, які існують.

Ця розмова була довгою, була дружня, і вона торкалася багатьох питань, іноді на які треба було мати доволі серйозні відповіді", - пояснив Пристайко.

За його словами, Україну хочуть втягнути у "війну" між республіканцями і демократами, однак ми є незалежною державою.

"Ті люди, які займаються українсько-американськими відносинами, розуміють, що ми завжди намагалися цінувати допомогу від обох партій, ця допомога дозволяла нам гарантувати, що зі зміною адміністрації в нас не зміняться пріоритеті у відносинах зі США", - зазначив міністр.

Він також підкреслив, що Зеленський має право, аби зміст цієї розмови був у таємниці, а слідчі у США мають повне право дістати цю інформацію в своїй країні.

Скарга стосувалася спілкування із закордонним лідером та "обіцянки", яку дав Трамп.

Вона була настільки тривожною, що розвідник, який працював у Білому домі, звернувся до генерального інспектора розвідки, сказали двоє колишніх чиновників, знайомих із цим питанням.

Згідно з інформацією видання, за кілька тижнів до того, як була подана скарга, Трамп провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Згодом голова Комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф звинуватив Міністерство юстиції в перешкоджанні передавання в Конгрес скарги інформатора, імовірно, що стосується розмови президента Дональда Трампа з одним із зарубіжних лідерів.

Источник материала
Поделиться сюжетом