"Основне – не розтринькати": Зеленський в Нью-Йорку має унікальну можливість – Гопко
"Основне – не розтринькати": Зеленський в Нью-Йорку має унікальну можливість – Гопко

"Основне – не розтринькати": Зеленський в Нью-Йорку має унікальну можливість – Гопко

Президент Володимир Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН у США має можливість закликати міжнародних партнерів до створення окремої плафтворми, для обговорення деокупації Криму.

Про це в студії "5 каналу" заявила колишня депутат та голова комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко.

"Той запас консолідованої підтримки України, який був за всі ці роки після Революції Гідності, який ми накопичили, основне – не розтринькати і не змарнувати на якісь суперечливі речі.

Очевидно, що зважаючи на візит президента, на Генасамблею в Нью-Йорк – це, по-перше, унікальна можливість – з трибуни ООН, а це найповажніша в світі і найвпливовіша трибуна, заявити про Крим, тому що чомусь він почав зникати десь з порядку денного, і закликати усіх наших партнерів до створення окремої платформи з деокупації Криму", – пояснила Гопко.

Друге, за її словами, – використати зустріч з Трампом не для картинки американським ЗМІ.

"Тут ще й завдання, як цей скандал (щодо розмови Трампа з Зеленським по телефону – ред.) не роздмухувати до тих масштабів, коли він вдарить конкретно по наших національних інтересах", – наголосила Гопко.

Там очікується, що він зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом.

За словами Пристайка, Зеленський і Трамп налагоджуватимуть контакт і говоритимуть, серед іншого, про енергетичну безпеку України.

Зазначимо, днями у США розгорівся скандал – стосовно інформації про розмову Трампа з Зеленським по телефону.

У зв'язку з цим колишній віцепрезидент США Джо Байден закликав провести розслідування щодо можливого тиску Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.

Источник материала
Поделиться сюжетом