Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу щодо держпідтримки кіно – що відомо
Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу щодо держпідтримки кіно – що відомо

Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу щодо держпідтримки кіно – що відомо

Володимир Зеленський підписав Закон України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії", ухвалений Верховною Радою 12 вересня 2019 року.

Про це повідомляється на сайті Президента України.

Відповідний проект закону Глава держави визначив як невідкладний для позачергового розгляду у Верховній Раді.

"Документ спрямований на забезпечення реалізації механізмів, закладених у Законі "Про державну підтримку кінематографії в Україні", та врегулювання питання фінансової підтримки державою втілення проектів у сфері кінематографії.

Встановлюється, зокрема, що окремі платежі від суб'єктів кінематографії, пов’язані з одержанням ними державної підтримки, зараховуватимуться до спеціального фонду держбюджету і спрямовуватимуться на державну підтримку кінематографії.

Реалізація норм Закону сприятиме розвиткові кіноіндустрії в Україні, а також залученню інвестицій у цю сферу", – йдеться у повідомленні.

Видання "Детектор медіа" при цьому пише, що "прийняття змін до Бюджетного кодексу щодо державної підтримки кіно було необхідною умовою для того, щоб запрацював закон "Про державну підтримку кінематографії", який було прийнято ще в 2017 році.

Також необхідно було внести зміни й до Митного та Податкового кодексів, які було прийнято в листопаді 2017 року".

Аналогічний законопроєкт уже було подано до Верховної Ради у жовтні 2015 року народними депутатами Оленою Кондратюк, Ольгою Черваковою, Ігорем Гринівом, Іриною Подоляк, Олександром Абдулліним та Олегом Медуницею.

Його було прийнято в першому читанні в березні 2016 року, але до другого читання він так і не дійшов.

За словами колишнього голови Комітету з питань культури та духовності, нинішнього члена Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Миколи Княжицького, законопроєкт від депутатів "Слуги народу" є ідентичним із поданим у 2016 році.

Источник материала
Поделиться сюжетом