ГПУ розпочала три провадження щодо розкрадань в оборонці
ГПУ розпочала три провадження щодо розкрадань в оборонці

ГПУ розпочала три провадження щодо розкрадань в оборонці

У вівторок, 15 жовтня, Генпрокуратура розпочала три кримінальні провадження щодо розкрадання бюджетних коштів в оборонній галузі.

Про це йдеться на сайті відомства.

Як зазначається, одне з проваджень зареєстровано за фактом розкрадання екс-високопосадовцями та службовцями підприємств оборонного комплексу бюджетних коштів при виконанні Державного оборонного замовлення з виготовлення 152-мм боєприпасів для артилерійської системи «Гіацинт».

Також, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного використання бюджетних коштів при виготовлені 82-мм міномету «Верба».

Крім того, розпочато досудове розслідування за фактом закупівлі бронемашин Oncilla польської компанії Mista за завищеними цінами.

Проведення досудового розслідування доручено Національному антикорупційному бюро України.

Мова йде про ч.

5 ст.

191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах).

Винуватцям загрожує позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Источник материала
Поделиться сюжетом