Сенцов у Києві презентував свою автобіографічну книжку
Сенцов у Києві презентував свою автобіографічну книжку

Сенцов у Києві презентував свою автобіографічну книжку

У київському Будинку кіно колишній бранець Кремля Олег Сенцов презентував збірник малої автобіографічної прози «Маркетер».

Про це повідомляє Укрінформ.

«Я писав про свої спогади, про свою молодість, про свої студентські роки.

І «Маркетер» є таким собі хронологічним продовженням книги «Жизня»: та книга про дитинство, а ця - про студентські роки», - сказав Сенцов.

Він розповів, що видання містить 11 оповідань про його студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку, безгрошів’я.

За словами Сенцова, хоча книга написана у в’язниці, це ніяк не вплинуло на її зміст: «Була б ця книга написана десь в іншому місці - різниці немає».

Книга «Маркетер», як і попередній збірник оповідань Олега Сенцова «Жизня», двомовна: окрім оригінальних текстів російською мовою, містить і їхній переклад українською, який зробив письменник і перекладач Сергій Осока.

Обидві книжки вийшли у «Видавництві Старого Лева».

Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист, письменник.

Лауреат Премії імені Андрія Сахарова за свободу думки, Премії Американського ПЕН імені Барбари Ґолдсміт «Свобода писати», Національної премії України імені Т.

Був незаконно ув’язнений Російською Федерацією у травні 2014 року і засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі.

7 вересня 2019 року був визволений і повернувся в Україну.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны