Держбюджет-2020: Комітет Ради пропонує виділити 8,4 мільярда гривень на підтримку АПК
Держбюджет-2020: Комітет Ради пропонує виділити 8,4 мільярда гривень на підтримку АПК

Держбюджет-2020: Комітет Ради пропонує виділити 8,4 мільярда гривень на підтримку АПК

11:10, 17 жовтня 2019.

Агро.

З них 4,4 мільярда гривень пропонується направити на здешевлення кредитів для викупу земель.

Комітет Ради пропонує вдвічі збільшити витрати держбюджету-2020 на підтримку АПК / фото УНІАН.

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики підтримав напрацьовані профільним підкомітетом поправки до проекту держбюджету, якими пропонується закласти не менш як 1% ВВП, або 8,4 млрд грн, на підтримку аграрного сектору на 2020 рік.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Комітет розраховує, що загальна сума державної підтримки аграрної галузі становитиме 8,4 мільярда гривень, в тому числі 4,4 мільярда гривень, які планується направити на здешевлення кредитів, пов'язаних з викупом земель", - йдеться в повідомленні.

Решта 4 млрд грн пропонується розподілити на різні галузеві програми, зокрема 2,5 млрд грн - на підтримку тваринництва, переробку сільгосппродукції, аквакультури, рибальства, 600 млн грн - на закупівлю сільгосптехніки, 400 млн грн - на підтримку хмелярства, закладку молодих садів, виноградників і ягідників, 100 млн грн - на часткову компенсацію фермерам електроенергії, яка використовується для поливу зрошуваних земель тощо.

У повідомленні наголошується, що остаточний розгляд пропозицій до державного бюджету на 2020 рік щодо аграрного сектору планується на наступному засіданні комітету після узгодження всіх позицій з Міністерством фінансів і Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня Верховна Рада прийняла до розгляду урядовий проект державного бюджету України на 2020 рік.

Проект держбюджету передбачає 4,4 млрд грн на підтримку агропромислового комплексу в 2020 році.

Депутати розглянуть документ у першому читанні орієнтовно 18 жовтня.

#держбюджет#підтримка аграріїв#АПК.

Источник материала
Поделиться сюжетом