Майже 34 тисячі вкладників банку «Михайлівський» не прийшли за відшкодуванням
Майже 34 тисячі вкладників банку «Михайлівський» не прийшли за відшкодуванням

Майже 34 тисячі вкладників банку «Михайлівський» не прийшли за відшкодуванням

13:39, 17 жовтня 2019.

Фінанси.

Вкладникам необхідно вчасно звернутися за відшкодуванням, оскільки виплати припиняються після завершення ліквідації банку.

Вкладники банку «Михайлівський» не прийшли за відшкодуванням / фото finbalance.

Майже 34 тисячі вкладників і фізичних осіб, які прирівнюються до вкладників банку «Михайлівський», що ліквідується, не звернулися за відшкодуванням до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як йдеться в повідомленні на сайті фонду, на користь цих вкладників зарезервовано понад 16 млн грн.

У фонді зазначили, що вкладникам необхідно вчасно звернутися за відшкодуванням, оскільки виплати припиняються після завершення п'ятирічної ліквідації банку, яка почалася в липні 2016 року.

Зазначається, що на початок жовтня більш як 30 тисяч вкладників і прирівняних до них осіб отримали понад 2,460 млрд грн відшкодування, що становить 99,3% від нарахованої суми.

Крім того, напередодні тимчасової адміністрації банк залучав кошти на рахунки афілійованих фінансових компаній, які не підпадають під гарантії фонду.

Але станом на початок жовтня 1161 вкладник отримав право на відшкодування за рішенням суду на загальну суму 97,3 млн грн.

Довідка УНІАН.

Національний банк України визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним у травні 2016 року.

Напередодні цього рішення банк провів ряд сумнівних операцій з переведення вкладів фізосіб з пов'язаних компаній «Кредитно-інвестиційний центр» та «Інвестиційно-розрахунковий центр», що збільшило навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн - до 2,6 млрд грн.

Фонд у рамках чинного законодавства відмовився виплачувати відшкодування за цими вкладами, однак у відповідь на протести вкладників в Україні було ухвалено закон, який прирівнює цих осіб до вкладників банку «Михайлівський».

#Фонд гарантування#банк «Михайлівський».

Источник материала
Поделиться сюжетом