Склад Кабміну зміниться через 9 місяців через енергетику - експерт
Склад Кабміну зміниться через 9 місяців через енергетику - експерт

Склад Кабміну зміниться через 9 місяців через енергетику - експерт

Кабінет міністрів Олексія Гончарука пропрацює в своєму "технократичному" складі не більше, ніж півроку, максимум 9 місяців.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов."Якщо в інформпростір потрапляють лише окремі ознаки невдоволення президента Зеленського і його Офісу командою Олексія Гончарука, то на рівні "глибинної держави" бурління йде повним ходом.

Відлуння цих процесів - це, в першу чергу, чутки про призначення "справжнім" прем'єр-міністром Валерія Хорошковського після того, як в політику "награється" "хіпстерський" уряд Гончарука.

Крім того, разом з "молодняком" виконавчу владу повинен покинути і "вічний" Арсен Аваков.

Той факт, що публічно йому дали час до нового року в якості випробувального терміну - не більше, ніж окозамилювання для непосвячених", - написав політолог.

На його думку, "маркером профнепридатність" цього складу Кабміну може стати опалювальний сезон."Хороший привід для того, щоб виставити претензії Гончаруку і профільному міністрові Олексію Оржелю за втрату контролю над енергосектором.

Якщо вони взагалі колись його мали", - зазначає Карасьов."Про проблеми з вугіллям, шахтарями, "поправкою Геруса" по імпорту електроенергії з Росії та фактичної "приватизації" Коломойським "Центренерго" можна прочитати у профільних експертів.

Від себе додам: соціальний вибух на вугледобувних підприємствах - питання часу.

Як і проблеми в енергосистемі під управлінням "професіоналів", - написав експерт.

За словами Карасьова, "у Коломойського стрімко готують Геруса на нового міністра енергетики - це вже секрет Полішинеля".

Політолог вважає, що "іменна поправка" (яка дозволила імпорт електроенергії з Росії - ред.) - не що інше як "технологія підвищення впізнаваності руками опонентів"."Більш того, якщо опозиційно налаштовані політики бачать у формулі "Герус=Коломойський" чисте зло, то самі" фігуранти", схоже, пишаються цим зв'язком і готові її випинати чим далі, тим більше.

Адже на відповідальному посту міністра не повинно бути двозначностей, хто чия людина", - пояснив експерт."Все це розуміє Оржель, це розуміє Гончарук.

Але зробити вони нічого вже не можуть, тому що, по всій видимості, такими були початкові правила гри.

Єдине, що їм залишається - покірно приймати "замовлення" і їх виконувати", - резюмував він.

Источник материала
Поделиться сюжетом