1+1 і партія Порошенка обмінялись гострими заявами після ефіру ток-шоу "Право на владу"
1+1 і партія Порошенка обмінялись гострими заявами після ефіру ток-шоу "Право на владу"

1+1 і партія Порошенка обмінялись гострими заявами після ефіру ток-шоу "Право на владу"

Пресслужба телеканалу 1+1 спростовує обвинувачення у бік компанії з боку партії "Європейська солідарність" щодо нібито скасування запрошення представників політичної сили на ефір програми "Право на владу", а також "нав'язування суспільству неправдивої інформації" щодо офшорного скандалу навколо Петра Порошенка.

"Ствердження пресслужби партії про те, що їх спочатку запросили, а потім скасували запрошення – це відверта неправда.

На жаль, маємо констатувати, що заява партії має вигляд такої, що написана з використанням фраз і кліше, характерних для "ботоферм".

Можливо, прес-секретар вищезгаданої партії Святослав Цеголко сприйняв свій же телефонний дзвінок до ведучої програми “Право на владу” Наталії Мосейчук саме як запрошення на вечірній ефір.

Але з нашого боку це так не було", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що у заяві партії наголошується на тому, що "під час програми "Право на владу" ведуча Наталя Мосейчук дозволила собі відверте оббріхування п’ятого президента України, заявляючи про нібито кримінальні правопорушення у зв’язку з міфічними "панамськими офшорами" Петра Порошенка".

"При цьому режисура програми передбачала, що ні сам Порошенко, ні його представники, ні його адвокати, які би могли відповісти на абсурдні звинувачення авторів телевізійного дійства, не мали бути присутніми на самій програмі… Це, однак, не утримало ведучих від нав’язування суспільству неправдивої інформації, яку спростували не лише партія "Європейська Солідарність", а і правоохоронні органи Панами, які закрили будь-які справи проти Петра Порошенка.

Спілкуючись з генпрокурором Русланом Рябошапкою ведуча ток-шоу цитувала юриста часів Віктора Януковича Андрія Портнова, але "забула" процитувати заяву адвокатів Петра Порошенка про порушення проти цього діяча у Панамі кримінальної справи за надання неправдивої інформації", - виступили у "Європейській солідарності".

Там дії редакції політичного ток-шоу вважають "прямим порушенням стандартів свободи слова та свідчить про цілковиту політичну заангажованість телеканалу, який не гребує методами авторитарної пропаганди у стилі російських "скабєєвських" шоу".

Натомість у пресслужбі телеканалу зазначили, що редакція "Право на владу" залишає за собою право самостійно визначати склад учасників програм і запрошувати гостей на прямі ефіри, дотримуючись принципу балансу думок.

"Хочемо повідомити працівникам прес-служби партії Петра Порошенко, що до завдань журналістів входить перевірка будь-якої інформації.

Формулювання про нібито "нав'язування суспільству неправдивої інформації" щодо офшорного скандалу навколо екс-президента Петра Порошенка є маніпулятивним за своєю суттю.

У зв'язку з цим, редакція програми “Право на владу” просить пресслужбу партії Петра Порошенка уточнити, у чому саме полягає "відверте оббріхування п’ятого президента" з боку Наталії Мосейчук? І чому прес-служба вважає, що ведуча "забула процитувати заяву адвокатів Петра Порошенка”?", - заявили на 1+1.

"Аби дати відповідь на звинувачення у тому, що Наталія Мосейчук не процитувала заяву адвокатів Петра Порошенка, наводимо розшифровку питання ведучої, яке вона поставила під час ефіру генеральному прокурору Руслану Рябошапку: “Руслане, ви говорите, що вислуховуєте на свій бік дуже багато критики.

Тому питання, як ви ставитесь до звернень екс-першого заступника глави Адміністрації Президента Януковича пана Портнова.

Він просить вас про зустріч із ним з питань “Порошенка і його офшорів” - він так це формулює.

Хотілося б дізнатися, чи існують все ж таки в Панамі справи по офшорах Президента Порошенка? Тому що адвокат Новіков стверджує, що така справа закрита.

І ще одне питання: який вплив має громадянин Портнов на Генеральну прокуратуру і слідчі органи?”, - йдеться у заяві телеканалу 1+1.

Источник материала
Поделиться сюжетом