НАБУ повідомило Гладковському про підозри у двох справах
НАБУ повідомило Гладковському про підозри у двох справах

НАБУ повідомило Гладковському про підозри у двох справах

Заступником генерального прокурора - керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким погоджено повідомлення про підозру колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександру Гладковському.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«18 жовтня 2019 року детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому посадовцю у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що експосадовець використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме — ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Так, вказана особа забезпечила включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №2», що входить до складу ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Як наслідок, державі було завдано понад 10,62 млн грн збитків.

Крім того з’ясувалося, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, а саме $54 тис.

(за 2016 рік), $63 тис.

(за2017 рік) та $47,5 тис.

(за 2018 рік).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У САП зазначили, що, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Источник материала
Поделиться сюжетом