Євросоюз заявив про невизнання російських паспортів на Донбасі
Євросоюз заявив про невизнання російських паспортів на Донбасі

Євросоюз заявив про невизнання російських паспортів на Донбасі

Євросоюз не визнає видані владою РФ за спрощеною процедурою російської паспорти українським громадянам на окупованому Донбасі і закликає так робити усі країни-учасниці ОБСЄ.

Про це повідомляється в заяві ЄС у зв’язку з агресією Росії проти України та окупації Криму, оприлюдненій у четвер, 17 жовтня, на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

«Ми не визнаємо паспорти, видані в результаті цих указів, і закликаємо інші держави-учасниці ОБСЄ зробити те саме», - ідеться в заяві.

Зазначається, що указ російського президента Владіміра Путіна щодо спрощення видачі російських паспортів «є черговим нападом на суверенітет України та суперечить духу та цілям Мінських домовленостей».

Як повідомлялося, 24 квітня у Росії спростили процедуру надання російського громадянства жителям так званих «Донецької та Луганської народних республік».

«Встановити, що особи, які постійно проживають на території окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявою про приймання в громадянство Росії у спрощеному порядку», - йдеться в указі Путіна.

Заяву про отримання громадянства РФ мають розглядати впродовж трьох місяців після подачі документів.

1 травня Путін видав новий указ, що спрощує порядок отримання громадянства РФ для українців, що жили в Криму і на Донбасі до весни 2014 року.

У зв’язку з цим указом Україна звернулася до Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй.

За інформацію Головного управління розвідки Міноборони, Федеральна служба безпеки Росії ввела додаткові перевірки перед видачею російських паспортів жителям тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей.

Источник материала
Поделиться сюжетом